tisdag 27 september 2011

Trakorien som affisch

Christian Granath har tillsammans med Tobias Tranell och undertecknad färdigställt och provtryckt en Trakorienkarta i affischformat. Kartan med 475 nypåhittade namn ska ingå i rollspelet Svavelvinter från Fria ligan vilket kommer senare i höst. Den kommer förmodligen också att säljas separat, dock utan mokha-kopp som bara ställts dit så att ni får en uppfattning om storleken. Själv använder jag redan kartan när jag skriver på nästa del i romansviten. Vill ni se den på riktigt så kom till signeringen på sf-bokhandeln i Stockholm nu på lördag, 1 okt, mellan 14.00 och 17.00.

17 kommentarer:

Henke sa...

Ack så vackert!

Pär sa...

Mycket snyggt!

Klaatu sa...

Blir det någon Marjura-karta till rollspelet?

Erik Granström sa...

Klaatu: Vet faktiskt inte, men jag antar att det åtminstone blir någon enklare variant. I de tidigare prototyperna av den stora kartan fanns Marjura infälld, men jag föredrar själv en ren Trakorienkarta. På Marjura finns ju heller inte lika mycket att se eftersom ön är så glest befolkad och till stora delar täckt av is. Jag vet att det är kartor över Tricilve och Fontra Cilor på gång.

Till er andra: Det var Klaatu som gjorde och hjälpte mig få dit bannern högs upp på bloggens startsida. Tack för det!

Anonym sa...

Riktigt snyggt.
Kommer äventyrsviten Femte Konfluxen vara färdig nu i höst?

//Daniel

Erik Granström sa...

Daniel: Jag förstår inte riktigt vad du menar med "äventyrsviten Femte Konfluxen". Spelet kommer ju ut under hösten med info om hur sviten kan spelas. Romansviten kommer alldeles definitivt inte att vara klar under hösten.

Anonym sa...

Jag undrar om äventyren svavelvinter, oraklets fyra ögon, kristalltjuren och femte konfluxen kommer med till rollspelet trakorien som du har skrivit ska komma nu i höst.

Anonym sa...

Korrigering: Rollspelet Svavelvinter

Erik Granström sa...

Daniel: Aha. Rollspelet innehåller inte de gamla modulerna nej, men däremot riktlinjer för hur man kan spela dem med de nya reglerna. Jag har däremot tänkt släppa texterna till de gamla spelen helt fria någon gång när det blir praktiskt genomförbart.

Sedan är det alltså inte jag som har skrivit det nya spelet utom vissa bitar. Det är Fria ligan som driver projektet. Jag är en av flera medarbetare och har insyn i alltsammans men ingår inte i ligan. Däremot har jag fungerat som rådgivare i det mesta.

Ulrika sa...

ÅH så vacker! Kartor är trevligt...

Peter Larsson sa...

Nu blev jag glad! Se upp så att du inte spiller vin, ost och flugfälla på den och rullar ihop den som en pergamentrulle...

Erik Granström sa...

Peter: He, he du har genomskådat min plan ...

David sa...

Den där affischen hade suttit fint på väggen mittemot läsfåtöljen...

Nu har jag fått mitt signerade och numrerade ex av Slaktare Små (stort tack för det, Erik!) Dessutom köpte jag ett ex till min bror på Bokmässan, PLUS ett ex av nya upplagan av Svavelvinter, för att det ska se snyggt ut i bokhyllan. (Jag erkänner att jag har någon form av samlarsjukdom.)

Nu är det dags för mig att gå till soppköket resten av månaden, men det var det tamejfan värt!

Peter Larsson sa...

Erik: Det är din egen plan? Så om du på det viset råkar bli skapargud så är du s.a.s. självNominerad...

Birkebeineren sa...

Var det därför du inte gillade jultomten på omslaget till Kristalltjuren, du hade egentligen velat ha dig själv avbildad? :)

Mycket, mycket snygg karta förövrigt!

Anonym sa...

Jag gick in på SF bokhandel idag för att köpa Slaktare små. Då utan vetskapen om att EriK och co. var posterade längst in i butiken. Sprang snabbt förbi till övervåningen i ett mikroskopiskt chocktillstånd. Väl tillbaka, signering, kort pratstund med ens inspirationskälla genom den tid jag har spelat. (var med om releasen av Svavelvinter kampanjboxen) och en snabb titt på Trakorienkartan.
En väntande familj på Västerlånggatan gjorde min visit kort vilket jag ångrar. Kartan och bilderna är otroligt fina och hela projektet ser fantastigt seriöst ut och jag väntar ivrigt.
Tack för en förgylld tillvaro, Henrik Johansson

Erik Granström sa...

Peter: precis. Jag kallar planen "Full rulle".

Birke: Kanske tomten redan var lite för lik ...

HJ: Rollspel is what happens when you're busy making other plans.