måndag 5 september 2011

Tio gratisexemplar av Slaktare små att vinna

Tävlingens form
Nästa vecka är det tävlingsdags. Alla som vill kan tävla om tio personligt signerade och numrerade friexemplar av romanen Slaktare små.

Tävlingen är en frågesport. Fem dagar i sträck, från onsdagen den 14 september till söndagen den 18 september publiceras en ny tävlingsuppgift någon gång mellan klockan 18.00 och 18.30 här på denna blogg och på Fria ligans forum. Varje uppgift består av delfrågor med mer eller mindre tydlig anknytning till Slaktare små och Trakorien. Svar på frågorna ska mailas till adressen trakorien@hotmail.se senast klockan 16.00 påföljande dag när svaren också offentliggörs. För sent inkomna svar är ogiltiga.

Poängberäkning

Varje korrekt svar på en delfråga kommer att ge ett poäng. För varje tävlingsuppgift får det först inkomna mailet med korrekta svar på samtliga delfrågor dessutom 10 poäng, det därnäst inkomna mailet med korrekta svar får 9 poäng etc. Det lönar sig alltså att vara snabb.

Vinnare

Tio tävlande vinner varsitt personligt signerat och numrerat exemplar av romanen Slaktare små. Högst totalpoäng när tävlingen avslutats får bok nummer 1, näst högst totalpoäng får bok nummer 2 etc. Om två pristagare hamnar på samma poäng så lottas numren ut.

Begränsningar och ordningsregler
Det är bara tillåtet att skicka in ett mail med alla sina svar per dag, per tävlingsuppgift, per mailadress och per person. Efterföljande mail från samma håll beaktas inte. En tävlingsdeltagares samtliga svar måste vara inskickade från samma mailadress för att de olika uppgifternas poäng ska sammanräknas när tävlingen är slut. Den tävlandes namn, adress, telefonnummer och postadress måste anges i varje inskickat mail för att svaret alls ska vara giltigt. Kontaktuppgifterna kommer inte att spridas bortom tävlingsledningen men vinnarnas namn kommer att nämnas publikt. Man kan inte delta anonymt. Personer som läst romanen innan den publicerades eller har varit inblandade i redigeringen får inte delta.

Domare
Erik Granström är enväldig domare i tävlingen. Det är tillåtet att gnälla på frågor, bedömning eller formalia. Kanske känns det bättre men det leder sannolikt ingen vart.


Håll ögonen öppna onsdagen den 14:e vid sextiden!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir lite godtyckligt med e-post när det kommer till tävlingar där sekunder kan spela roll. Ska jag nu skaffa epost på en svensk sajt för att vara så nära dig som möjligt? Bättre med något slags formulär som fylls i, med timestamp. :-)

Erik Granström sa...

Anonym: Du har säkert rätt, men med mina tekniska kunskaper var jag stolt över att lyckas öppna ett hotmail-konto. Min ambition är att sekunderna inte ska spela så stor roll genom att deltagarna åtminstone tvingas att kolla upp sina svar innan de skickar in dem, inte minst därför att man bara får maila en gång. Den som genast är tvärsäker på svaren kan förstås omedelbart svara. Menar du att mail från farsegels ifrån fördröjs och i så fall hur länge? Även inom Sverige kan det ju sega.

Markus Kruse sa...

Jag testade att skicka mail från gmail till min jobbmail. Det tog 4 minuter. Ingen aning om det beror på jobbets mailserver, gmail eller att en haj tuggade på en atlantkabel.

Det är inte svårt att lägga upp ett webbformulär i google docs. Där får du timestamp när formuläret fylls i. Om du vill hjälper jag dig gärna att experimentera.

/Anonym aka Markus Kruse

Erik Granström sa...

Markus:

Tack för erbjudandet om hjälp. Ändå är jag lite obenägen att testa något jag själv inte har erfarenhet av i skarpt läge - ni kan tänka er trasslet och bråket i efterhand om systemet havererar/manipuleras på något sätt som inte förutsetts.

Att mail fördröjs på vägen kan jag acceptera som ett slumpmoment i tävlingen, men kanske inte om det systematiskt missgynnar en viss kategori. Vore det mindre störningskänsligt om de tävlande skickade PM till mitt konto på ett webbforum som alternativ?

Markus Kruse sa...

Ja, PM på ett visst forum funkar alldeles utmärkt.

Erik Granström sa...

Markus: Då ska jag bara kolla att det inte finns störande begränsningar i mailboxen.

Roney sa...

Jaha, då var man exkluderad då... men lycka till alla ni andra!