lördag 7 maj 2016

Lägesrapport

En månad har gått sedan förra inlägget, men jag har inte glömt er. Jag har helt enkelt inte haft så mycket att säga, men snart blir det förmodligen desto mer när Vanderland kommer ut. En liten lägesrapport:

Vanderland
Texten är satt och några små ändringar gjorda. Jag har tillsammans med Ola Wallin skrivit kringtexter: baksida, katalogpresentationer, dedikation och liknande. Omslaget ska färdigställas inom de närmaste dagarna och jag kommer att lägga upp det här för påseende. Vi har också arbetat med kartorna till boken.

Vanderland beräknas komma i bokhandeln runt helgen 18-19 juni.

Ursaga
Som tidigare nämnts så tänkte jag ta en paus från Trakorien, men kanske återvänder så småningom för jag tycker fortfarande att det finns mycket spännande att berätta. Det projekt som ligger närmast till hands är en fristående roman, en samtidsskildring från ett förvrängt Uppsala. Jag lutar åt magisk realism med inspiration bland annat från Mörkrets hjärta, Moby Dick, Tove Jansson, Oswald Spengler och Hannah Arendt (den senare och Nietzsche dyker möjligen upp som holografiska rådgivare). Arbetsnamn har hittills varit Ursaga, Fyris mörker och Banalhålet.

Svavelvinter Dödsmetallen
Inget har egentligen hänt på skivfronten under den senaste månaden eftersom Christian Älvestam har haft annat att göra, men han säger sig vara på gång med fyra nya låtar och jag är på standby textmässigt. Jo, förresten, jag kom i kontakt med konstnären som nog kommer att utforma skivomslaget, en japansk designer vid namn Seiya Ogino i Nya Zeeland. Seiya kommer också att spela piano på skivan. Kul med internationella kontakter! Jag hakade förresten på initiativet med "The Swedish Number" där man talar med slumpvalda främlingar från hela världen.

Press
Jag mötte eller figurerade i pressen tre gånger inom några dagar förra veckan. Bland annat gjorde jag och lokaltidningen UNT en utflykt till Cruris gravar som ligger i närheten där jag bor. Återkommer med länk när intervjun publiceras, men det kan dröja lite närmare boksläppet. De två andra omnämningarna finns länkade från bloggens sidospalt under PRESS.

Annat
Jag ska i övermorgon åka till Skåne och föreläsa på en skrivarkurs under två dagar.

3 kommentarer:

Fredrik Kjällbring sa...

Trevligt att höra en rapport om läget. Nu blir det tid att börja en omläsning av de tre tidigare böckerna så man har dem klara till finalen kommer (tänkte läsa lite på Forum Romanum i veckan, kan ju vara fint att läsa om Trakorien där).

Andreas Törnqvist sa...

Häftigt! Ser mycket fram emot Vanderland.

Kristoffer Nåhem sa...

Instämmer i BiFs spalt.

Jag är uppbokad 18 juni, men kan du komma att sitta i någon bokhandel någonstans i Sverige 19 juni så man kan få ett signerat exemplar av även den fjärde boken? Kan ju även skicka vänner i Stockholm/Uppsala eller Göteborg som bud 18 juni?

Bara 39 dagar kvar, men vem räknar? ;-) Kronolaaben tickar vidare...Som inspirationside till framtiden:

Kronolaabens invigning som självstående pjäs? En sådan pjäs skulle kunna vara en introduktionspunkt in i böckerna. Ett Tricilve som visar upp sig från sin B(s)ä(m)sta sida och man tar med samhällskritik och humor. Makter som vill stoppa den och makter som vill ha den. Pjäsens slut är explosionen! Många goda komponenter finnes :-)