tisdag 30 juli 2013

Skiss till nya regelbokens omslag

Regelboken till rollspelet Svavelvinter har sedan en tid sålt helt slut och Fria ligan funderar på nya utgåvor. Planen är för närvarande att till hösten trycka upp bara reglerna i en separat bok och sedan uppdatera världsbeskrivningen när romanen Vredesverk kommer ut till våren.

Bilden är en av flera första skisser till den nya regelutgåvans omslag. Den föreställer de vandöda Crurerna på marsch med vulkanen Kislak på Marjura i bakgrunden. Konstnären Joakim Ericsson ber mig särskilt påpeka att detta är en skiss under arbete. Ändå är det kul att kunna visa vad som är på gång.

6 kommentarer:

Erik Granström sa...

Det ska nog vara Perrima, Grisselhår och Silvia Miranda som gömmer sig i förgrunden förresten. Jag instämmer med Tomas om att spelet ju inte alls behöver följa romanernas handling.

Henke sa...

Ja, givetvis blir det att köpa det här också :)

Nils L sa...

Mycket stämningsfull bild. Kul att höra att det finns ett sånt intresse för Svavelvinter att nytryckning är aktuell.

Anonym sa...

jag gillar skarpt stilen. Temat i bilden kanske ar lite for nara Sagan om Ringen, med vulkanen i bakgrunden och en orch-lik har i framgrunden.

Kul att det trycks nya, da jag fortfarande inte har kopt ett ex :)

/Blixa

Tomas (Fria Ligan) sa...

Likheten med Sagan om Ringen är något vi har diskuterat, och den färdiga bilden kommer inte att ha riktigt denna komposition.
Tanken är att pryda nya Regelboken med ett klassiskt Svavelvinter-motiv, som samtidigt är slagkraftigt och ganska lättillgängligt även om man inte kan Trakorien sedan tidigare. Den nya Världsboken, som vi siktar på att ge ut nästa år, kan få ett omslag som visar lite mer särdrag i trakorisk kultur. Ungefär så.
Regelboken är förresten i princip färdigredigerad, så fort omslaget är klart kan vi skicka till tryck. Så vi har gott hopp om att ha den ute före slutet på september. :)

Anonym sa...

Snyggt omslag. Riktigt stämningsfullt.