onsdag 3 juni 2015

En bra dagFlera trevliga saker har inträffat det senaste dygnet:

* Vredesverk har kommit i pocket. Jag var nere hos Ola Wallin på förlaget för att hämta ett par exemplar och de ser fina ut. Böckerna har redan dykt upp hos Adlibris och kommer säkert i fysiska affärer före helgen.

* Jag träffade mina agenter Carina Brandt och Ylva Eriksson Dufva i Stockholm. Det var första gången jag mötte Carina som till vardags bor i Barcelona där agenturen finns. Vi diskuterade bland annat latinamerikansk litteratur och vad jag skulle kunna ge mig i kast med sedan konfluxsviten väl fullbordats. Båda lutar vi åt någon form av magisk realism.

* Jag fick ersättning från Alis för utlåning av talböcker, böcker inlästa för synskadade och dylektiker. Jag hade ingen aning om att man ens kunde får någon ersättning, men blev tipsad av kollegan Oskar Källner. (som jag är skyldig pengar slog det mig just. Bäst jag köper honom en öl vid nästa pubtillfälle).

* Igår kväll var jag på den månatliga nördpuben i Uppsala och fick till min glädje med mig Gunnar Olsson dit (han som skrivit Abysmal som jag pratat mycket om). Gunnar tyckte dessutom att det var trevligt och avser komma fler gånger.

* Sist men inte minst avslutade jag en svit kapitel som avrundar ett större skeende i romanen Vanderland. Jag bedömer det som att jag därigenom kanske skrivit 3/4 av boken i första utkast. Det senast avslutade kapitlet heter Serenad till kärleken och livet, vilket låter betydligt rarare än det egentligen är. Faktiskt misstänker jag att detta kapitel kan ha näst högst body count efter De övergivnas armé i Vredesverk. Inget av kapitlen kommer dock att vinna kampen ...

8 kommentarer:

Anonym sa...

En skapligt händelserik dag!

Mike

Jonatan sa...

En bra dag, och ett bra pub-möte

Det ironiska är att ordet dyslektiker är felstavad (dylektiker) ;-)

Erik Granström sa...

Jonatan: Ha,ha vilken mynidghet ska hjäpla os dyskriptiker?

Erik Granström sa...

(heter det inte "ordet är felstavat" förresten ;-))

saviano sa...

Magisk realism låter oerhört spännande. Det ser jag fram emot

Kristoffer Nåhem sa...

Rikigt bra att de kommer som pocket. Nu kan jag köpa dem och slippa släpa runt på signerade tegelstenar som man är rädd om och hanterar varsamt. Nu kan man istället slicka i sig fickvarianten ;-P (Ithilgroms tunga?)

Hämtar mig fortfarande efter att jag missat att Shagul var grönögd ibörjan och upptcäkte det först vid fjärde läsningen...

Anonym sa...

Betyder det att Vredesverk kan komma ut som e-bok också?
Anders

Erik Granström sa...

Anders: Vredesverk borde ha kommit som e-bok redan förra sommaren. Ni har min välsignelse, ja faktiskt min uppmuntran att sparka på förlaget i detta avseende.