torsdag 28 maj 2015

Ny illustratör till konfluxen


Illustrationen ni ser är gjord av Gustaf Ekelund, etablerad concept artist som bland annat arbetat med trailers till dataspelet Dragon Age Inquisition vilket jag själv spelat. Han kommer att göra ett antal bilder till Svavelvinterspelets konfluxbok.

Scenen ovan föreställer de vandöda crurernas försök att ta sig över sundet från Marjura till Clusta Noba – de levande människornas sista fäste i trakten. Crurerna bygger en bro mellan öarna genom att tålmodigt bära sten och släppa i vattnet mitt i bild. Som av en händelse skriver jag just om detta i romanen för tillfället.

Byggnaden ni ser till vänster är felikermunkarnas kloster på Clusta Noba. Detta är inte slutversionen eftersom det är människorna som beskjuter de vandöda istället för tvärtom, men missen är inte illustratörens fel eftersom han fick fel instruktioner. I alla händelser blir eldkulorna effektfulla mot den olycksbådande himlen.

Jag är väldigt förtjust i Ekelunds illlustrationer och tycker att ljussättningen är fantastisk i bilden. Har också sett andra utkast från glaciärmiljö liksom svärdet jag tidigare lade ut vilket utarbetats ytterligare. Allt ser lovande ut och jag återkommer med mer.


* Uppdaterad bild med korrigerade kastbanor:

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du har väl ändå världens bästa jobb?

Henke sa...

Det ligger något bibliskt över bilden. Storslaget!

Erik Granström sa...

Anonym: Bästa jobbet i två världar: vår egen och Trakoriens ;-).

Tobias Tranell sa...

Det finns nog folk i Trakorien som har delade meningar angående din inblandning Erik! ;)

Erik Granström sa...

Tobias: Du har nog rätt, eller som jag skrev i slutordet till det gamla äventyret:
"Jag skjuter ifrån mig tangentbordet och lämnar Trakorien åt sitt öde med både lättnad och sorg. Trakorierna själva är nog mest lättade."

Faktiskt känner jag mig mindre klar den här gången, så här inne på den sista romanen såtillvida att jag är mer nyfiken på hur det ska gå efter konfluxen...

Anonym sa...

Erik - högste berättaren.

Jonatan

Mats Janson sa...

Jag tolkar detta som att det blir en fortsättning efter Vanderland. Underbart.

Erik Granström sa...

Mats: Vi får se. Jag menade mest att jag kan se historien fortsätta, med eller utan min medverkan.

Mats Janson sa...

Nej, banga inte nu när du har teasat! Jag kräver minst fyra böcker till.

Anonym sa...

Riktigt tjusigt! Vem är det som ror?

/Birke

Erik Granström sa...

Birke: Roddarna är ospecificerade legosoldater / ransarder / stegoser. Faktum är att scenen inte är helt autentisk från romanen eftersom vattnet norr om crurernas bro inte är farbart pga småöar, grund och rev. Det enda skepp som kan ta sig in där är Bladverk så det skulle vara på det skeppet som personen i förgrunden står. Inte helt omöjligt kanske. Nu ska ju detta heller inte föreställa en scen ur romanen utan en möjlig scen ur spelet och då kan det vara rätt.

Tobias sa...

Måste hålla med om ljussättningen i bilden. Helt fantastisk. Rejält drag i trebucheterna också. Man kan riktigt känna den kyliga vinden och det uppiskade vattnet. Storartat!