onsdag 10 oktober 2012

Lojalisternas ansikten

Nu har jag fyllt på med trettiofem (!) förebilder till och beskrivningar av personer i speläventyret Lojalisternas tid som ska komma i tryck bortåt årsskiftet. Förebilderna ska hjälpa illustratörerna att bilda sig en uppfattning om hur olika personer i Tricilves slum ser ut så att de kan ritas.

OBS disclaimer! Jag använder bara dessa personers utseenden eller uttryckssätt av rent praktiska skäl - i övrigt har de förstås inget gemensamt med personerna i spelet. Samma arbetssätt använder jag ofta för romanerna. Jag tycker att sådant här är väldigt roligt och hoppas att ingen tar illa upp för det är inte avsikten.

Här finns bland annat:

Leif Pagrotsky som Saltfursten, en salthandlare från Kalklanden
Tara Fitzgerald som Fyrfingers Halvhosa, en agent från Abzulvan
Peter Siepen som spellekaren Enpeze
Tim Roth som Digeta longas yrkesmördare Tolvelda
Lisbeth Palme som Kakalla da Grisco, en lagvrängare på dekis
Grace Jones som investalernas ledare obligatan Rynanda
En nidbild av Obama som langaren Tribeldanz
och Lee Marvin som kejsargardets överste Laugerdald

5 kommentarer:

Henrik von Lichtenstein sa...

Kul, jag har alltid tänkt mig Tim Roth som Praanz Da Ka elve l alla fall i rollspelet. l boken verkar han mer reslig och ibland mänsklig: Nu blev det visserligen en annan perser Tom Roth fick gestalta

Erik Granström sa...

Jag hade faktiskt också länge Tim Roth som en av mina Praanz-da-Kaelve-kandidater men numer tänker jag mig honom mer som Guy Pearce i Memento. Carrie Anne Moss i samma film är för övrigt min förebild till häxan Fundibéra i vuxen version.

manen sa...

glädjetårarna skulle ha runnit nedför min kind och jag skulle ha garvat så att hela kvarteret skulle ha undrat vad som stod på, sen skulle jag ha förlorat medvetandet pga syrebrist!

Obama som knarklangare! MAN KIKNAR!

Erik Granström sa...

Manen: Jag tyckte också att bilden var söt, särskilt tangorabatten och hatten. Observera dock att jag inte har något emot Obama vare sig som politiker eller person. Han såg bara så klockren ut här.

Fredrik L sa...

Fantastiskt roligt. Jag ar sa glad att det kommer "riktiga" (kan man saga sa?) aventyr till Svavelvinter - nu kan man verkligen satsa pa en god kampanj bland oarna. Att sedan Skuggspelet lagger till en spannade open-gaming dimension gor det bara annu roligare.

Mycket mycket spannande. I var spelgrupp koper vi minst 2 ex av allting. Bast att vara saker!