lördag 15 september 2012

Pris ske penningen!

Idag visar jag er en av kastykerkyrkans heligaste reliker: Den blödande syltburken från Nontonia. På pelarfadern Pontimus den göddes enträgna begäran förvarar jag till vardags reliken i mitt eget kylskåp för att förvilla de religiösa fanatiker som skulle göra allt för att fylla den med sin övertygelses marmelad.

Den blödande syltburken från Nontonia uppför sig som en normal syltbehållare när den används till just sylt, men om den istället fylls med vatten, exempelvis inför helig saponisk katarsis (diskning), kläs dess utsida under natten med söta, syltröda tårar. Fenomenet förvillade länge Tricilves teologer tills de på teologers vis gav upp och proklamerade ett underverk. För rövarbaronerna i Syltfingrarnas gille symboliserar dropparna syltens, dvs penningens, förmåga att genomtränga allt.

Doppen edra fingrar och slicken riknadens sötma!


5 kommentarer:

Birkebeineren sa...

Mycket underligt. Se upp för inbrytande kylskåpstjuvar!

Henke sa...

Själv hade jag tänkt att dela med mig av en bild på en förmodad stengroda som en RhabdoRana-mördare lämnat efter sig i Louvrens egyptiska utställning. Dessvärre visade sig min franska vara obefintlig då översättningen av beskrivningen i google-translate blev "trä".

Erik Granström sa...

Henke: Det finns alltså en koppling mellan RhabdoRana och Da Vinci-koden, just såsom jag alltid misstänkt ...

Robert sa...

I skolen finnen ditt kylskåp snarast.... eller vad man ska säga efter ännu ett sanslöst inlägg från mäster Erik.

Nils L sa...

Det här kräver nästan ett koncilium för att reda ut de teologiska implikationerna...