tisdag 14 juni 2016

Familjen samlad!


Konfluxsviten är fullbordad! Jag kom precis hem med några exemplar av Vanderland från en blixtvisit hos Ersatz i Stockholm dit böckerna anlänt från tryckeriet någon timme tidigare. Jag och Ola Wallin skålade i champagne och nu återstår att se vad ni läsare kommer att tycka.

Det är i alla händelser en stor dag för mig eftersom detta skrivprojekt pågått i femton år. Vanderland finns redan hos Sf-Bokhandeln i Stockholm och kommer till andra bokhandlare inom de närmaste dagarna. Efter en fest med de närmast inblandade under helgen blir det signeringsturné – kanske träffas vi. Jag kommer också till bokmässan i höst. Från juli börjar jag med nästa projekt.

30 kommentarer:

Brynolf sa...

Måste kännas fantastiskt. Grattis Erik, och hurra!

Anonym sa...

Hej Erik! Ser framemot boken. Vet du när den kommer finnas tillgänglig som e-bok?

Erik Granström sa...

Anonym: Jag tror att e-boken ska komma bums. Jag och förlaget pratade om det och det var tal om att publicera Vanderland som e-bok redan för en vecka sedan, men jag tyckte att pappersboken skulle komma i alla fall samtidigt.

Anonym sa...

Tack för svar. Bara att hålla ögonen öppna :-).

Erik Granström sa...

Anonym (som gärna får lämna ett nick i alla fall): Ligg på förlaget annars.

Anonym sa...

Kul, grattis, och sista delen är givetvis införskaffad!
Härligt att få återvända till Marjura.


PS Finns de fantastiska kartorna att tillgå ngn annanstans än i boken? :)
/Byrax

Erik Granström sa...

Byrax: Kartorna är Fria ligans och tänkta att användas i en kommande konfluxmodul till Svavelvinterspelet. Tror inte att de finns online ännu dessvärre. Vi fick deras tillstånd att använda dem i romanen. Ola Wallin har fixat lite med texten bara. Vet inte om man kan få dem med e-boken.

Anonym sa...

Vad roligt, gratulerar!

Ser också väldigt snyggt ut med alla fyra bredvid varandra, skorpioner på bokryggen och olika färger. Har själv första boken från ditt förra förlag så om jag skall få lika fint måste en ny införskaffas. Finns den att köpa fortfarande? Vanderland hoppas jag kunna motta i Stockholm den 22 då jag för en gångs skull befinner mig där när du signerar. Annars får det bli posten.

/Birke

Erik Granström sa...

Hej Birke,

vi ses alltså i Stockholm! Svavelvinter går tyvärr inte att köpa inbunden längre, utan du får jaga på andrahandsmarknaden.

Tommy sa...

Bra jobbat. Boken är beställd.

Anonym sa...

Grattis, ser fint ut! Lycka till med nästa projekt!

Mike

Daniel Pettersson sa...

Finns det någon plan för när Vänderland kan tänkas dyka upp i pocketversion? Har alla de tre tidigare i pocket och vill gärna ha enhetligt!

Daniel Pettersson sa...

Vanderland skulle det naturligtvis vara, förbaskade rättstavningsprogram...

Erik Granström sa...

Daniel: Det brukar röra sig om ett halvår till pocket vill jag minnas.

Erik Granström sa...

Förlagets beslut.

Filip sa...

Äntligen! Ingen signering i Uppsala?

Erik Granström sa...

Filip: Drottninggatans bokhandel uttryckte intresse, men det blir förmodligen först till hösten eftersom mina helger fram till juli är bokade och folk lämnar stan.

Daniel Strömholm sa...

Letar förgäves efter ebokutgåvan av Vanderland, utan lycka. :(

Erik Granström sa...

Daniel: Kommer nog snart.

Fredrik sa...

Grattis Erik, lycka till med kommande projekt.
Ser mycket fram emot att läsa sista delen :)

Andreastornqvist sa...

Fantastiskt!!

David sa...

Eh...

http://www.vanderland.se/

Fast förutom det: Så underbart att sagan är färdig! Bra jobbat Erik! Hoppas att det lösa hopkoket "Svensk fantasy" innehåller Svavelvinter-sagan när historia skrivs i framtiden!

Anonym sa...

Hej Erik!

Det är fantastiskt att läsa dessa böcker och efter 20+ år kunna fördjupa bekantskapen med Trakorien och konflux-dramat.

Jag har just läst första kapitlet i Vanderland och tycker det är magnifikt med de två bauta-demonerna som gör upp i vulkankraterns lava! Här kommer det att hända ett och annat! =D

Anonym sa...

Hm, släpptes det en Coltso-utgåva i hårda pärmar också? Min gamla Svensk Fantasy/Järnringen-utgåva ser annorlunda ut har jag för mig?

För oss som missade signeringen - går det att besvära om detta vid senare tillfälle - kanske någon U-fandompub eller liknande?

/Byrax

Erik Granström sa...

Byrax: Det släpptes en inbunden Coltso-utgåva av Svavelvinter 2011 om det är vad du menar, men den är dessvärre slutsåld överallt så att man får jaga den antikvariskt. Innehållet är i stort sett detsamma som i Järnringens originalutgåva från 2004, fast en del felaktigheter har korrigerats och Coltso-sättningen är luftigare.

Jag signerar naturligtvis om någon sticker en bok framför näsan på mig och ber om det.

Anonym sa...

Stort grattis Erik! Jag skall läsa den senaste boken, ser fram emot det. jag känner för övrigt Roney, och såg att han var på din fest där han verkar ha förlustat sig med sin näsa på något vis. Jag ser fram emot ditt kommande bokprojekt om nutid med mystiska inslag, kan bli riktigt bra.

Ha en trevlig sommar!


Önskar Harald ifrån Japan.

Anonym sa...

Grattis Erik, vilket otroligt och helt unikt verk! Jag slutade precis efter två dygns sträckläsning Vanderland som i hård konkurrens kändes som seriens höjdpunkt. Nu hoppas jag på TV-serien!

Anonym sa...

Apropå Coltso-utgåvan från 2011 (som saknats i mitt bibliotek), så ordnade Myrorna det idag för facila 25 sek. Skorpionutgåvan är nu snyggt samlad i hyllan.

PS Då har jag tripletter av Svavelvinter och dubbletter (hårdpärm och pocket) av övriga delar i serien , med undantag av Vanderland, men det kommer väl en pocket senare. Blir lite att släpa på när det vankas signering.

/Byrax

Erik Granström sa...

Grattis Byrax! Som jag sagt tidigare kommer Svavelvinter när som helst i nytryck inbunden efter att ha varit slutsåld under flera år. Några som just vill ha hela serien i samma format har efterfrågat den, och även jag ska passa på att fylla på mina förråd.

Erik Granström sa...

... och nu finns alltså Coltsos inbundna utgåva av Svavelvinter i nytryck igen. Skillnaden mot Coltsos första utgåva är bara att upptäckta felaktigheter har korrigerats.