fredag 5 augusti 2011

Slaktare små - signerade och numrerade ex

När första utgåvan av Svavelvinter kom ut så släppte vi etthundra numrerade och signerade exemplar mot förhandsbeställning. Många har varit stolta över dessa exemplar så därför tänkte vi göra något liknande med Slaktare små. Förmodligen så kommer sf-bokhandeln att hålla i den begränsade numrerade upplagan via sin webshop, men vi har inte riktigt kommit överens om detaljerna än. Det jag har ställt som villkor är att alla i hela landet ska ha samma chans att beställa samtidigt och att numren delas ut i den ordning beställningarna inkommer. Återkommer om detta, men man kan alltså inte ställa sig på kö redan nu.

I sammanhanget föreslog jag att de TIO första exemplaren ska delas ut gratis, som pris i en tävling åt de tio som först inkommer med rätt svar. Jag kommer själv att göra tävlingen.

Vi planerar vidare att trycka upp en fyrfärgsaffisch med en detaljerad karta över Trakorien. Affischen ska, om allt fungerar som vi tänkt, biläggas de numrerade exemplaren och kanske alla böcker i förstaupplagan. Jag lovar ännu inget, men visst vore det coolt!

27 kommentarer:

Henke sa...

Låter bra! Är mycket revanschsugen efter att ha kommit tvåa i förra tävlingen här på bloggen. :-)

(Om inte annat så hoppas jag på ett signerat ex) - har för mig att själva signeringen skulle bli mitt tröstpris från den tävlingen :-)

Anonym sa...

Ah gissa om jag kommer att trycka på "köpa"-knappen när jag ser detta hos SF-bok.

Erik Granström sa...

Anonym: Bara som klargörande. Det kommer att finnas fler än dessa hundra exemplar ;-)

Erik Granström sa...

Henke: Nu hittar jag inte åt detta, men om jag känner mig rätt så bad jag dig påminna mig om eventuella åtaganden. Kan du peka mig rätt?

Bara så att alla ska veta att jag håller mina löften så kommer tre personer som vunnit tidigare tävlingar på forumet svavelvinter.nu (dessvärre nerlagt nu) att få sina pris när Slaktare små publiceras. Belöningen var nämligen att deras figurer skulle få en roll i romanen. Dessa figurer heter Pulcygnus, Vatorion och Reginaldo da Trixalta.

Guendolin sa...

Jag som tänkte köpa boken på biblioteksmässan när du var där. (för det var väl där den skall släppas först?) Nu kanske det itne blir så. Men uppdatara oss i din blogg när dessa numerade ex kommer hoss SFbok!

Pär sa...

Kul att det verkar bli numrerade böcker denna gång också. Får se om jag kan bli bättre än nr. 8 denna gång.

Sen det där med rättvisa, Trakorien har väl aldrig skattat rättvisa högt. Varför inte sälja de numrerade böckerna på en obskyr sida som ingen (förutom jag då) känner till. Det kallar jag rättvist ;-)

Erik Granström sa...

Guendolin: Det är klart att du ska köpa ett signerat ex på bokmässan. Vem bryr sig om en siffra och det är ju ingalunda bara de numrerade böckerna som kommer att signeras.

Henke sa...

EG: Här kommer en pekning till den tävlingen. Är dock osäker på om priserna hade någonting med de numrerade böckerna att göra.

Å andra sidan har jag fortfarande för avsikt att titta förbi bokmässan då jag förmodar att dessa böcker innehållsmässigt är precis lika bra som de med löpnummer :-)

http://erik-granstrom.blogspot.com/2010/01/svar-till-trakoriskt-julpyssel.html

Erik Granström sa...

Henke: Ah, du har rätt. Och som du säger så är skillnaden mellan böckerna just ett nummer och inget annat. Nu blev jag påmind om att Birkebeineren ska få ett friex också. Om han kommer ihåg det vill säga :-)

Robert sa...

Vore störtskönt med en karta till romanen! Det vill jag ha!

Calle sa...

Attans, nu ligger jag nog risigt till, gjorde inte förhandsbokningen förrän nu - tre dagar efter att nyheten släppts! Aj, aj, aj. Det blir väl bok nummer 101 för mig...

Martin Lagnerö sa...

Aha! Var lite orolig att Vatorion skulle ha försvunnit i samma glömskas dimma som forumet. Låter mycket trevligt att fortfarande få vara kvar!

SolitaryMan aka Vatorion

Birkebeineren sa...

Signerade och numererade exemplar även denna gång låter mycket trevligt. Och en karta! Jag är den stolta ägaren av ett Svavelvinter med nummer 29 (alternativt 27 eller 24 då handstilen är något tolkningsbar...) och ett stk Slaktare små bredvid detta i finbokhyllan skulle stå sig fint.

Sen har jag inte glömt bort mina bedrifter i jultävlingen för två år sedan och ser glad fram emot ett friex. :)

Hoppas jag ändå får vara med och tävla igen, om inte för annat än så äran?

Kristoffer Nåhem sa...

Ooh, ooh, ooh...

Nu var jag in och förbokade på webshopen. Kände en härlig nervositet i kroppen, som inför en stor utmaning.

Jag antar att förbokingsmöjligheten inte har något med det du skrev om här...eller? Isåfall kanske jag just startat racet med det här inlägget?

Ser fram emot tävlingen. Har spenderat helgen med att sätta up tio tavlor hemma. En inramad fyrfärgskarta av Trakorien skulle göra sig mycket bra.

Om man nu skulle vara inkompetent i tävlingen, kan man då, med monetära medel, erhålla ett exemplar på något sätt?

Erik Granström sa...

MartinL: Jag kan glädja dig med att Vatorion även kommer att vara med i nästa bok. Det vore för annalerna kul att veta vem du egentligen är för övrigt (Reginaldo och Pulcygnus har jag träffat IRL - kanske dig också, vet inte faktiskt.) Du får gärna maila mig på erik.granstrom@gmail.com.

Erik Granström sa...

Birkebeineren: Du får självfallet delta i tävlingen också. Villvävaren Pulcygnus påstår för övrigt i romanen att han vunnit flera tävlingar bland illusionister vilka han inte ens deltagit i.

Erik Granström sa...

Kristoffer m.fl.

Nu blev det hela lite komplicerat. De numrerade och signerade exemplaren är ju inte utannonserade än utan det är bara jag som har pladdrat bredvid mun. De redan förhandsbokade böckerna hade jag inte tänkt med självklarhet stod i kön för dylika, men å andra sidan borde ju tidiga bokare gynnas. Jag får bestämt diskutera detta med bokhandeln. OM man bokar ett numrerat ex när detta påannonseras och man redan har bokat ett tidigare så ska man i alla fall kunna flytta beställningen så att man inte måste köpa två exemplar. Hmm...

Nils L sa...

Har förhandsbokat mitt exemplar och hoppas jag är under 100...

Var för övrigt i Berlin för ett tag sedan och besökte Pergamonmuséet där Ishtarporten finns. Det första jag tänkte på när jag stod framför den var Svavelvinter och inte antika Babylon.

http://tummen-pa-linsen.blogspot.com/2011/08/ishtarporten.html

Nils L sa...

Nu såg jag din sista kommentar. Kommer vi möjligtvis att få någon liten mer förvarning om när man kan ställa sig i kö för en numrerad?

Anonym sa...

Tyvarr gar det inte att gora forhandsbestallningar hos SF-bokhandeln fran utlandet...

.. detta betyder att alla fula knep kommer anvandas i den uppkommande tavlingen for att sakra ett ex ;)

/Blixa

Anton sa...

Haha, läste "de TIO första exemplaren" som "de T10 första exemplaren". Rollspelsskada...

Kristoffer Nåhem sa...

Boka två böcker är väl inga problem. Redan gjort! Även detta innan gällande släpp...

Min tröga hjärna hade inte insett att Svavelvinter också kommer som inbunden bok. Över 600 kr på SF gav gratis porto så det fick bli 2 av varje för säkerhets skull. Tänk vilken present jag nu kan ge bort till en kamrat som ännu är oinvigd i Trakorien :-)

Karta? Går det/kommer det att gå att få tag på en karta lämplig för inramning? Kan artisten mutas att sälja någon finare kopia av hans väv?

Erik Granström sa...

Kristoffer: Nå, jag är förstås inte den som motsätter sig beställningar. Jag är bara mån om att alla ska veta vad som gäller rörande de numrerade exemplaren så att ingen känner sig lurad.

Vad gäller Trakorienkartan så är tanken att den ska tryckas som affisch (och även i böckerna förstås). Som jag tidigare har berättat så hittade jag ju på 475 nya namn och de får helt enkelt inte plats annat än på en affisch. Kartan i boken måste blir mer begränsad av läsbarhetsskäl. Affischen kommer att följa med spelet och eventuellt med romanen Slaktare små beroende på om det fungerar praktiskt och ekonomiskt. Annars blir den tillgänglig på annat sätt. Vi har ännu inte bestämt format och huruvida baksidan ska visa kontinenten Argond. Kom gärna med synpunkter.

Erik Granström sa...

Avatarex: Det låter allvarligt. Slå T6 och om du får en etta så bör du uppsöka terapeut för spelberoende ;-).

Erik Granström sa...

Nils: förvarning kommer att utgå. Jag ska bara reda ut detaljerna med sf-bokhandeln.

Kristoffer Nåhem sa...

Kartsynpunkter

Gällande karta så tycker jag det är viktigt Trakorien för sig på en bild. En större storskalig karta får gärna visa hur Trakorien förhåller sig till kontinenten Argond, men då bör denna karta visa var Ransard och Magilre ligger. Kanske även Staden O. Nu rör mitt minne ihop om O nämns i böckerna eller endast i kampanjmaterialet.

Erik Granström sa...

Kristoffer: Det blir en karta över bara Trakorien - det är själva huvudgrejen. Möjligen blir Marjura infälld på samma karta. Kartan över Argond (kontinenten) blir om den alls kommer med, på baksidan av affischen.