lördag 3 maj 2014

Omdömen från insidan

En första signeringsresa till Göteborg, Stockholm, Uppsala och Malmö är avklarad. Ännu har jag inte fått in så många läsaromdömen, men några som levt med Vredesverk under ett par år har bett att få yttra sig: varelserna i boken. Jag har använt deras kommentarer när jag signerat och ger några exempel nedan.

Shagul
Romaner är för pöbeln och jag skapar själv min historia. För övrigt gillade jag inte slutet.

Praanz da Kaelve
En tillrättalagd berättelse där verkligheten var betydligt mer komplicerad. Svart på vitt tilltalar mig heller inte, jag föredrar gråskala.

Silvia Miranda
Till slut behöver ingen vara ensam med sitt läsande. Texten var habil om än inte avfattad på Det höga språket.

Uroboren
Om det vi inte kan tala måste vi läsa under tystnad. Dessvärre lånade jag ut flera av bokens delar och har bara en fjärdedel kvar.

Blatifagus
Illa nog är att lyss till mannapjäll - läser det gör jag inte. Det var ändå en god bok fast den inte varade så länge och fastnade mellan tänderna.

Perrima
Boken gjorde mig varm inombords - riktigt obehagligt! Bara försättsbladen var uthärdliga eftersom de påminde mig om Kmordas isvidder.

Nastigast
Slöseri med god skrivyta som kunde ha använts för beräkningar. Jag räknade för övrigt ut handlingen redan på titelsidan.

Gobrugda
Jag lämnar omdöme först efter sista delen eftersom jag vill invänta ords ände. Dessutom dog ju nästan alla huvudpersonerna redan i första boken.

Jarmona av gryningen
Fantastik tål jag inte så det var skönt att läsa sanningen i en realistisk skildring.

Kejsar Radassabar av Allesella
Jag har inget omdöme än men ska låta piska min bokläsare så att han skyndar sig.

Hertig Ialsop
Oseriös smörja! Det säger sig självt att adeln måste inleda personregistret.

Bodonius
Berget Ranz läser boken högt för mig men vi har bara hunnit tre rader.

Grisselhår
Trycket var dåligt! Svärtan rann när jag pinkade in mitt exemplar.

Gaddagormgald
En rejäl bok! Bra att ställa sina blodiga stövlar på.


Sammantaget får jag hoppas på skonsammare omdömen från er läsare. Signeringsresan gick bra och glädjande nog intar konfluxsvitens tre delar platserna ett, fem och åtta på Sf-bokhandelns topplista för april.

5 kommentarer:

Annaklara sa...

Jag gillar verkligen kommentaren av Grisselhår och Kejsar Radassabar av Allesella. Speciellt den andra. Det låter alldeles för likt en jag känner.

Anders Wallander sa...

Första tredjedelen avklarad och mycket nöjd så långt med att några av trådarna håller god fart samt flätats samman med andra. Jag inser däremot att jag borde ha läst om Slaktare små nyligen för att par saker som verkade självklara kom som överraskning för mig iallafall. I vanlig ordning så är språket utmanande, så man får ibland börja om stycken när man inser man läst och tolkat för for.

Magister sa...

Blatifagus tycks ha mildrat sitt omdöme om boken sedan han skrev i mitt ex. ;)

Erik Granström sa...

Konsekvens har kanske aldrig varit Blatifagus starka sida.

Jakob sa...

Har just beställt ett ex av Vrederverk via Bokus. Sajten upplyste om att de som köpt denna bok ofta också köpt Essäer om Brecht av Walter Benjamin. Intressant koppling...