torsdag 4 februari 2016

Vanderland till förlaget!

För bara fem minuter sedan blev jag klar med sjunde versionen av Vanderland, vilket också är den jag kommer att skicka till Ola Wallin på mitt förlag Ersatz imorgon (dvs idag). Det känns väldigt omtumlande – både roligt, sorgligt och lite skrämmande eftersom jag har levt med Trakorien under trettio år. Nu är det ju inte otroligt att jag kommer att återvända igen, då med helt nya berättelser, men Den femte konfluxen får nog vara ett avslutat kapitel för min del nu (lämnar dock en öppning för eventuella filmmanus, översättningar, TV-serier, operor, dataspel m.m. ;-)).

Närmast väntar kartritning, förlagets korr, sättning, formgivning etc och sedan ska det bli väldigt kul att höra läsarnas omdömen i juni och åka till bokmässan i september med hela serien avslutad för att ta emot jubel / tomater.

Som jag sagt tidigare ska jag härnäst prova lite nya idéer, men också avsluta en del påbörjade projekt.

Godnatt, Trakorien för denna gång!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Stort!
Kul!
Och grattis!

/Byrax som just läser Vredesverk.

Birkebeineren sa...

Gratulerar!

Hoppas du sovit gott!

Magister sa...

Underbart!! Grattis! :D

Anonym sa...

Då måste jag fråga - slutade det hela ungefär så som du föreställde dig innan du började skriva Svavelvinter? Har du överträffat dina förväntningar?

Jonatan

Erik Granström sa...

Jonatan: Överträffat vet jag inte (eftersom jag hade väldigt höga förväntningar ;-) ), men jag är väldigt nöjd på det hela taget, för jag tycker inte att någon del fallit ur kvalitetsmässigt samtidigt som jag tycker att de olika böckerna fått lite varierande ton, vilket var min avsikt. Sedan får väl ni läsare avge domen.

Jag är definitivt överraskad eftersom en hel del saker och personer tillkommit under gång och sedan fått viktig roller. Jag hade aldrig kunnat gissa hur det skulle gå på förhand.

Ni andra: tack för glada tillrop!

Krumelurfilur sa...

Stort grattis! När/var/hur kan man förboka mästerverket?

Erik Granström sa...

Magnus: Inte planerat ännu, men release ska bli strax innan midsommar.

Kristoffer Nåhem sa...

Grattis Erik!

Läste just färdigt den oändliga historien av Michael Ende med William, 12 år, hemma. Det var svårt att inte dra en del paralleller till mitt Fantàsien, ehum...ditt Trakorien.

Tänker på den blå pärmen som ligger därhemma, redo att öppnas. Brior Brådfots resa genom Trakorien samt O4Ö väntar på att bli upptäckta av flera. Vox Ranzina är som AURYN (symbolen med två ormar som biter varandra i svansen). Kastar man sig in i Trakorien den vägen finns det stor risk att man fastnar långa tider i massor av berättelser utan slut. Har man en gång hamnat där är risken stor att man besöker det åter, åter och återigen.

Skönt att höra att ett av dina nästa projekt blir spelmodulen :-D
Rickard sa...

Är bilden i posten den som kommer vara på omslaget till Vanderland? Ser riktigt läcker ut i vilket fall :)

För er som inte sett det säljs Vredesverk i inbundet format på Adlibris bokrea för 75 spänn. Har man den inte sedan innan är det ju ett givet köp!

Erik Granström sa...

Rickard: Ja, detta är omslagsbilden till Vanderland. Sedan ska det förstås till text också. Jag lägger ut omslaget så snart förlaget gjort det klart.

Bokrean förklara varför Vredesverk plötsligt hoppade upp i toppförsäljning av fantasy hos Adlibris. Den drog med sig de andra böckerna i serien också. Kan nog vara köpläge som du säger, för den inbundna upplagan trycks knappast om. Jag får ganska många förfrågningar om Svavelvinter inbunden, men den är dessvärre slut även på förlaget.

Unknown sa...

Oj vad spännande. Känns galet jobbigt att vänta till juni. Jag måste tacka för alla intressanta och roliga timmar jag fått spendera i Traktorien. Hopppas det kommer spin-offs.

Erik Granström sa...

Per: Kul att du gillar Trakorien! Det är inte omöjligt att jag återvänder någon gång.