tisdag 19 januari 2016

Välkommen till 2016


Hej igen, jag tog lite vinterlov från bloggandet, men nu är jag tillbaka, inledningsvis med en statusuppdatering.

Rollspelet Svavelvinter

Just idag skickade Tobias Tranell den bifogade skissen över ny Marjurakarta till den kommande spelmodulen om den femte konfluxen. Vi kommer att arbeta tillsammans för att göra kartan saftigt sensuell. Glädjande är framförallt att för första gången se ön Clusta Noba korrekt inritad på kartan längst i öster. Tranell ska rita också en karta över bara Clusta noba. Dessa kartor kommer med stor sannolikhet också att användas i romanen Vanderland.

Jerry Lasota knåpar samtidigt med modulens text och jag hade förra veckan ett möte med Simon Engqvist som skriver ett äventyr till Gothcon senare i vår.

Romanen Vanderland

Jag gör för närvarande den "sista" redigeringen av Vanderland; manuset ska därefter gå till Ola Wallin på Ersatz i månadsskiftet för språklig korrektur, sättning etc och de diskussioner som därvid kan uppstå. Romanen är som tidigare sagt planerad att släppas till midsommar.

Svavelvinters musik

Jag har skrivit fyra texter till bandet Svavelvinters kommande hårdrockskiva och ska så småningom skriva fyra till. Fortsatt arbete får f.n. vänta tills jag redigerat klart romantexten.

Framtida skrivande

Parallellt med dessa konkreta projekt klurar jag på idéer för fortsatt skrivande bortom serien om konfluxen. Jag har flera idéer som lockar, där det hetaste för närvarande är några Sf-noveller och en roman som utspelar sig i nutidens Uppsala, fast inte som någon har sett staden. Tänk er Joseph Conrads klassiker Mörkrets hjärta med Fyrisån som Kongofloden, avfattad som magisk realism i latinamerikansk tradition. Det är faktiskt en mycket gammal idé (äldre än Trakorien) som jag återvänt till med ny inriktning. Mer om detta så småningom.

2016 blir ett spännande år!

10 kommentarer:

Lars T sa...

Åh, men ett Mörkrets Hjärta-Uppsala låter fantastiskt. Jag har länge lekt med tanken att Uppsala har en "magisk" baksida, lite som Nedre London i Neil Gaimans Neverwhere...

Fredrik Kjällbring sa...

...och så hoppas vi på ett Augustpris som final på året! :)

Birkebeineren sa...

Började nästan undra om du frusit inne eller något... ;)

Mycket att se fram emot!

Anonym sa...

Låter mycket spännande inför 2016!

Ser fram emot allt.

Kartorna får gärna kännas som om de är genuina från Trakorien, utan att vara för otydliga/vilseledande.


/Byrax

Erik Granström sa...

Byrax: Jag vet vad du menar, men du får nog nöja dig ;-).

Kristoffer Nåhem sa...

Jag skall försöka gå in i ett meditativt stadium, likt Malek Mangus, och försöka inbilla mig att det inte är så långt kvar tills juni... ;-)

Magister sa...

Bara 40 dagar kvar till omläsningen av Svavelvinter inför släppet av Vanderland!

Erik Granström sa...

Magister: för vilken gång i ordningen?

Magister sa...

Fjärde gången -- tidigare läst 2004, 2010 och 2014. Planen är (som förra gången) att läsa en av de föregående böckerna per månad fram tills den aktuella boken släpps.
(Det borde också -- utan att jag kollat upp saken -- göra Svavelvinter till den bok jag läst flest gånger de senaste 16 åren. Möjligen kan någon volym av Dunsany komma upp i samma siffra.)

Magister sa...

Ooops -- FEMTE gången blir det. Jag läste den tydligen en gång 2005 också. Det var som tusan!