tisdag 24 maj 2011

Winter von Schwefel

Nu ska ni få en uppgift:

Fyrtio sidor från Svavelvinter ska väljas ut för provöversättning till tyska i Coltsos regi. Tanken är förstås att något tyskt förlag ska fascineras så till den milda grad att de genast vill ge ut romanen på tyska.

Men vilka fyrtio sidor ska väljas enligt er mening? Nu vet jag inte om det måste vara fyrtio sidor i sträck eller om man kan plocka två-tre olika bitar som sammantaget blir fyrtio sidor. Jag misstänker att ett stycke gäller, men tolka som ni vill.

Förslag?

8 kommentarer:

Björn Lindström sa...

Om du får välja några olika stycken, åtminstone, tycker jag att biten med hjälten och draken i början borde vara med. Det råkar nämligen vara den enda bit som jag minns i någorlunda detalj från boken. Möjligen kan den uppfattas som lite klichéartad, men den sätter tonen i boken bra också.

Men, det bygger nog på att man kan välja något senare stycke med fler personer och så, också.

Henke sa...

Min utförliga kommentar försvann så jag nöjer mig med att nämna två favoritkapitel:

Kap.3 - Den gudomliga väven
Kap.7 - Kistan från Cruri

Fredrik Schirén sa...

Ta Förhistorierna, inte riktigt 40 sidor. Men ack så bra!

Birger sa...

Kronolabens födelse känns ju som ett alternativ, målar en väldigt "trakorisk" bild. Möjligen är det väl också det som är det eventuella problemet med att välja den, dvs att scenen är för extrem och detaljerad och inte riktigt är ägnad att agera aptitretare.

Flera är ju inne på förhistorierna, och det är ju ett alternativ, men känns det inte lite som att spoila hela den sektionen i onödan?

Lars Lingman sa...

Håller med Björn! Inledningen hjälten och Draken är grym och det var den som gjorde att jag fastnade för boken.

Tobias sa...

Jag tycker kap 20. - Banketten passar bra. Samtalet mellan den naive Brior och den kuslige Malek Mangus ger läsaren vissa aningar om vad som sker i skymundan och känns central för intrigen.

Kap 6 - Lukten av pengar introducerar läsaren för landets särart och allmänna atmosfär.

Det gör också kap 12 - Skaparens Vrede som dessutom introducerar Rhabdo Rana. En representant för mördarsekten dyker ju upp i kap 20 och kompletterar bra.

Erik Granström sa...

Tack ska ni ha. Jag har ni fått beskedet att vi kan välja TVÅ stycken på sammanlagt fyrtio boksidor och det gör ju att man kan plocka två bitar av olika karaktär. Ska fundera.

Några avsnitt som jag själv är ganska förtjust i är:
Kap 20: Banketten
Kap 30: När Malek Mangus fixar sin zombiemus
Kap 31: När Shagul och Silvia Miranda möts
Kap 33: När Perrima möter isjätten och Malek Mangus arresteras.

Alla dessa är ju i slutet av boken så kanske man kunde komplettera med något från början ...

Anders W. sa...

Jag skulle vilja ta med det inledande kapitlet. Drakens och Arns första möte fick mig att fastna från första sidan. Sedan tycker jag både att banketten och Silvia Mirandas möte med Shagul i graven är två av de bästa episoderna i boken. I pocketversionen blir detta sammanlagt nästan 40 sidor.