tisdag 31 maj 2011

Slaktare små för fjärde gången

Nu har jag under någon månads tid kämpat mig igenom ytterligare en redigeringsrunda med Slaktare små. Manuskriptet känns nu så klart att jag efter några småändringar kan skicka det till förlaget med hyfsat gott samvete.

Framförallt Axel Henriksson och Roney Lundell har varit till stor hjälp genom att kommentera såväl språkliga och logiska som rent tramsiga oegentligheter. Även Robin Iversen och Fredrik Ström har bidragit med värdefulla synpunkter.

Sedan manuset gått i väg till Ola Wallin på Coltso så ska jag fokusera på några textavsnitt till rollspelet som produceras parallellt i Fria Ligans regi. Jag ska bland annat skriva om Trakoriens ärkefiende Ransard som dyker upp mer aktivt i den tredje romandelen och därför hur som helst måste tänkas igenom. Under redigeringsarbetet har många idéer dykt upp inför fortsättningen och jag längtar efter att sätta tänderna i del tre där många av de trådar som påbörjas i del två kommer att avslutas.

9 kommentarer:

Magister sa...

Yay!!
Har sällan sett fram emot Bokmässan så mycket som i år... :)

Henke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Henke sa...

För någon som är totalt okunnig vad det gäller bokmässan, hur fungerar det? Är tanken att man kan gå dit för att köpa Slaktare små (och eventuellt ha turen att få boken signerad?). Om inte annat hade det varit kul att träffa Herr Granström i egen hög person.

Erik Granström sa...

Henke: Kom dit du! Jag vet inte heller vad tanken är men det ska bli kul att snacka med dig och andra. Just att få böcker signerade är väl förresten tanken?

Henke sa...

Låter väldigt trevligt. Får hålla ögonen öppna efter vilka datum som gäller.

Magister sa...

Henke:
22-25 september.

Henke sa...

Tackar för informationen!

Anonym sa...

Jag hittade just Svavelvinter i pocket/nytryck. Jag var inte medveten om att den kommit ut förr. Det här är fantasy i världsklass tycker jag.

Jobbar du heltid med skrivandet eller måste du försörja dig med något annat vid sidan om? Hur påverkar det i så fall ditt fokus.

Ser fram emot uppföljaren.

/Anna

Erik Granström sa...

Anna: Kul att du gillar böckerna!

Jag kan skriva på heltid för tillfället och sedan 2009, dvs avlöna mig själv i all blygsamhet med pengar ihopsamlade på mitt förra jobb. Jag räknar därför med att kunna få fram del tre i serien betydligt snabbare än del två som kommer till hösten. Svavelvinter kommer för övrigt också i nytryck i höst som det ser ut. Mitt nya förlag Coltso vill ha alla böckerna i samma serie.