måndag 21 mars 2016

Slutkorrat!


Nu har jag precis granskat och returnerat den sista korrade delen av Vanderland till Ola Wallin och därmed redigerat romanen färdigt. Härnäst får jag den satta versionen för att se så att kapitelindelning och liknande stämmer. Då vet vi också det exakta sidantalet. Det finns ett speciellt ställe i texten där en exakt sidbrytningen är viktig för sammanhanget ...

Arbetet har gått mycket smidigt utan stora invändningar vilket åter visar vilket kvalificerat arbete mina redaktörer lagt ner på tidigare versioner. Förläggaren förefaller mycket nöjd och ser liksom jag själv fram emot läsarnas mottagande. Tre långa månader återstår.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är väl tre månaders väntan på att det femte skeppet skall nå strand? Skall man stänga in sig i en krypta i väntan på konfluxen? Eller möta våren med annat i sinnet?

Jonatan

Erik Granström sa...

Jonatan: Man ska definitivt möta våren med annat i sinnet, spritta glad över ängderna för att med brunbrända ben skutta in i Trakorien när juni ler.

Magister sa...

Yay! Grattis!

Det där med sidbrytningen påminner mig om något Terry Pratchett gjorde i Reaper Man -- han ville att Azraels jättelika "YES" skulle komma som en överraskning på en vänstersida, så han skrev till och med extra text för att åstadkomma detta -- och så sabbades allt i sättningen. Jag vill dock minnas att den amerikanska utgåvan lyckades få till det.

Jag kunde förresten inte hålla mig utan lånade Slaktare små på biblioteket idag (jag vill lyfta lånestatistiken och så vill jag inte frakta med mig mitt eget ex fram och tillbaka i ryggsäcken).

Anonym sa...

Låter bra. Är det förresten Jorddragaren som Bodonius konverserar i urklippet?

Jonatan

Erik Granström sa...

Jonatan: Detta är förstås strikt konfidentiellt tills det inträffat.

Magister: Något i den stilen, och eftersom jag får se sättningen så hoppas jag att vi kan fixa det. Också jag är beredd att anpassa texten.

Unknown sa...

Vad kul att den kommer så snart! Upptäckte konfluxböckerna av en slump när jag strosade i biblioteket och har sedan plöjt de tre första (fick Skellefteå bibliotek att köpa in Vredesverk) på några veckor. Fantastisk, underhållande, intelligent, allmänbildad och skruvad litteratur. Är så nyfiken på sista delen! /Hannes