söndag 2 juni 2013

Första redigeringen av Vredesverk klar

Nu har jag kommit till slutet efter en första grovredigering av Vredesverk. Syftet var mest att få en sammanhängande text som för-testläsarna kunde läsa. Dessa läsare är Axel Henriksson och Robin Iversen som läser med uppgiften att ha synpunkter på själva handlingen och kapitlens inbördes ordning. Jag vill veta vad som fungerar och vad som stör, vad de blir överraskade av under denna allra första läsning, vad som borde förklaras bättre och vad som eventuellt saknas.

Nu då? Tja, jag börjar genast på nästa redigeringsrunda eftersom för-läsarna inkommit med synpunkter på de första kapitlen. Först i tredje redigeringen kommer jag att ge mig på det rent språkliga även om jag förstås ändrar en del under gång.

Hur som helst kul att själv se helheten för första gången! Jag fick ändra kapitlens ordning en del sedan jag insåg att saker omtalades innan de hade hänt.

6 kommentarer:

Magister sa...

Grattis! :)

Mäster Mäkolv sa...

Härligt! :)

Anonym sa...

Roligt! Ser fram emot när det blir vår tur att läsa den

Kristoffer S sa...

Vad roligt att arbetet flyter på.

Vad kommer det sig att glappet blir mindre mellan bok 2 och 3, än mellan bok 1 och 2? (Jag klagar inte såklart. Jag är bara nyfiken.)

Erik Granström sa...

Kristoffer: Om du menar "Varför skrev du bok 3 snabbare?" så beror det på ett antal saker: Dels hade jag handlingen klar ganska långt eftersom det från början var tänkt att blir tre böcker, dels är skrivandet min främsta sysselsättning nuför tiden, dels har jag ansträngt mig att inte göra uppehåll därför att man då tappar greppet och måste läsa in sig igen.

Om du istället menar "Varför är det inget tidsglapp i handlingen mellan bok 2 och bok 3?" så beror ju också det på att det fanns handling kvar när jag var tvungen att bryta "SLaktare små" och göra en fjärde bok, den som nu är klar.

Anonym sa...

Kul att det narmar sig!

Angaende ditt senaste svar: Ar det din malsattning att blir forfattare pa heltid?

/Blixa