onsdag 4 april 2012

Rollspelet har släppts som beta!

Nu idag skickar Fria ligan ut rollspelet Svavelvinter som pdf-fil till alla som förhandsbeställt spelet. Det är alltså en betaversion med vissa brister där Fria ligan vill ha in synpunkter på sitt forum innan tryck. Trycksaken kommer om ungefär en månad. Förutom själva boken på 349 sidor får man i pdf-paketet också A1-kartor över Trakorien och Argond samt rollformulär.

Även jag har fått filen och sakgranskar den som bäst. Jag tycker att spelet ger ett fantastiskt intryck. Min största fråga är nu hur jag ska kunna skriva ut Argondkartan i A1 för att rama in den bredvid Trakorienkartan som jag redan har på väggen. Detta är alltså de kartor som jag själv använder när jag skriver romanerna och därför har jag mer än ett estetiskt intresse av dem.

Pocketversioner av romanerna Svavelvinter och Slaktare små kommer också ungefär om en månad så de som vill kan frossa i Trakoriana hela sommaren.

7 kommentarer:

Kristoffer S sa...

Vilken rolig överraskning att få en PDF-fil redan innan spelet släppts! Jag har bara tittat igenom det hela snabbt en gång men första intrycket är väldigt positivt. Jag upplever det som att rollspelsboken kommer att vara värdefull även för den som aldrig kommer att spela rollspel. De fina beskrivningarna och illustrationerna fördjupar intrycket från romanerna och lockar till utflykter i fantasin.

Erik Granström sa...

Kristoffer: Jag kan bara instämma och använder sedan ett halvår illustrationer från spelet när jag pratar publikt. Särskild nytta har jag som sagt av kartorna och jag därför lade ner ansenlig tid på dem men hade aldrig kunnat få dem så fina på egen hand. Nu väntar jag med spänning på Tricilvekartan, vilken är en av de detaljer som återstår att rita. Den är ju en kvarleva från det s.k. "Arkiprojektet" som jag och Pär Lindström arbetade med.

skymandr sa...

Åh! Jag kan knappt vänta tills jag håller det i min hand! :D

David Skog sa...

Den som kom på att använda begreppet "Elände" i detta spel borde få Nobelpriset på stående fot! Fantastiskt kul spelelement! (Åtminstone i teorin...)

Anonym sa...

http://www.skondalskopia.se/utskrifter.html

Birkebeineren sa...

Går det att skicka upp någon i Härjedalsfjällen med ett ex i pappersformat? Internet funkar nämligen bara här när det blåser från rätt håll (och snöar från ett annat).
Blev nu genast mycket roligare att åka härifrån om några dagar. :)

Erik Granström sa...

Birke: Så blir det lätt i polarområdena. Håll ut och fall inte för frestelsen om något främmande trådlöst börjar krafsa på din hjärna...