fredag 23 december 2011

God jul från Trakorien!

Papakakersektens årliga modell av zigguraten i Fontra Cilor strax innan getterna har letts in och vinterblotets orgier har tagit sin början.

Öppna även lucka tjugofyra hos Sf-bokhandeln för att höra den traditionella trakoriska juldikten "Kungen"


14 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är vad jag kallar för Pepparkakshus. Det får ett vanligt att likna ett utedass. Mycket imponerande Erik.

Med vänlig hälsning Kenneth Welander

Erik Granström sa...

Tackar Kenneth. Vi hade väldigt roligt när vi gjorde det. Grönskan är hemmagjort spunnet socker med grön karamellfärg.

Robert sa...

Wow jag är imponerad! Supercoolt pepparkakshus! Du är nog lika ambitiös i vad du än gör Herr Granström. :)

Erik Granström sa...

Passa också på att höra det traditionella trakoriska julkvädet om kung Ottar läsas av undertecknad bakom lucka tjugofyra på Sf-bokhandelns julkalender: http://www.sfbokhandeln.se/extra/SF-Bokhandelns_julkalender_2011.asp

Henke sa...

Kan bara instämma med föregående kommentarer (wow!). Satt själv häromdagen och skojade helt primitivt om att försöka ordna spunnet socker som snö till det egna pepparkakshuset. Här briljerar du inte bara med spunnet socker, utan går steget längre och gör den grön (tillika mig, i avund).

Slutligen vill jag givetvis passa på att önska Herr Granström en riktigt God Jul. Ser själv fram emot att äntligen få lite lugn och ro nu under julhelgen så jag kan läsa klart Slaktare små.

Magnus sa...

God Jul från mig och min familj som till 3/4 delar har ålanerat att besöka Marjura under jullovet.

Magnus

Peter sa...

JULZIGGURAT!!!

God fortsättning!

Martin sa...

God jul allihop! Jag har just läst ut romanen Svavelvinter (uppdaterade pocketversionen) som förberedelse för läsningen av Slaktare små.

Två frågor.

1. Vad hände med den tredje remuntradyrkaren Rubinuss?

2. Vem skickade lönnmördaren på Trovinder av Hons och varför var denne/a transsexuell?

Erik Granström sa...

Martin: God fortsättning!
Två svar:

1. Rubinuss blev ihjälslagen av stöveljunkare Xifus vilken då togs över av kaklunen och blev Remuntradyrkare i den förres ställe.

2. Det vet vi inte, men det skulle kunna ha varit shaguliterna. Det vill säga vi vet inte ens om personen var lönnmördare och det är även Alma osäker på. Att personen var transsexuell ... tja, varför är personer transsexuella? (En intressant tanke är dock om transsexuella i trakorien genom att se sig som och agera som sitt upplevda kön faktiskt kan byta rent fysiskt. Det tycks ju vara så att personers fysionomi ändras med miljön och sammanhanget i denna värld.)

Roney sa...

Hur kunde du hålla masken när du läste juldikten? Behövdes många tagningar?

Martin sa...

Tack Erik. Jag antar att det var lönnmördaren från rollspelsmodulen som spökade i ditt huvud när du skrev om det nattliga besöket hos Trovinder. Själv hade jag förknippat mördaren starkt med gycklaren Moska i mitt minne, och blev därför förvånad när Moska fanns kvar på scenen efter att tveköningen avlidit.

Erik Granström sa...

Roney: Naturligtvis inte. Jag förstår inte varför alla skrattar när jag för en gång skull försöker vara stämningsfull och allvarlig...

Roney sa...

F'låt, glömde att du var ett proffs ;)

Erik Granström sa...

Tack Roney, du vet hur alla vi spjuvrar försöker framstå som seriösa när vi blir äldre; Robin Williams, John Cleese, Gösta Ekman och nu alltså jag själv.