fredag 4 november 2011

Rollspelet Svavelvinter - en smygtitt

Nu kan ni förhandstitta på några uppslag ur det nya rollspelet Svavelvinter på Fria ligans blogg.

Illustrationen på detta uppslag föreställer skeckernas handelsläger på östra Paratorna. Djuret som barnet leker med är en mustelon. Bilden är gjord av Magnus Fallgren.

11 kommentarer:

ttias sa...

Åh, vad snyggt. Jag kommer att behöva köpa en massa rollspelsprodukter som jag aldrig kommer använda.

Magnus sa...

Otroligt snyggt. Jag tror aldrig jag kommer spela med Trakorien reglerna då jag är fast med gamla DoD med mina barn. Men detta är ändå ett givet köp bara för bakgrundsmaterial och allmän info. Kanske spelar jag detta med vuxna vänne.

Magnus

Nils L sa...

Jag får instämma med ttias!

Anonym sa...

@Magnus: Boken innehåller massor av bilder och setting som du kan ha glädje av även om ni kör med ett annat system.
Men det kanske kan vara värt att testa det nya system en gång också, det är i grunden inte alls komplicerat. :)
/Tomas

Magnus sa...

Tomas,

Du har nog rätt i att det vore bra att pröva. Hur tror du att det är för mina barn som är 8 och 10 angående komplexitet?

Oavsett är det ett givet köp!

Planeras det några expansioner/äventyr till det inom en överskådlig framtid?

Henke sa...

I min spelgrupp har vi haft med en 10-åring vid flera tillfällen (när vi speltestat Svavelvinter). Detta var inga problem och hänger enligt mig mest på att anpassa rollpersonens drivkrafter (övertygelse/förbannelse) på ett sätt som gör det möjligt att spela för någon i den åldern. Han tyckte iaf det var jättekul.

Tomas sa...

@Magnus: Håller man sig till grunderna tror jag inte att reglerna är svårare än DoD. Tvärtom faktiskt. De är dock ganska annorlunda, så det kan ju bli en omställning förstås.

Moduler planeras, men spelet är också gjort för att stödja improviserat spel, så kallat Story Now som inte på samma sätt kräver förskrivna äventyr.

Peter Larsson sa...

Det verkar ju som upplagt för kampanjmoduler, som var och en presenterar en ny "teater" - vare sig detta är en uppsättning aktörer, en kontinent, en stad eller ett glömt, namnlöst grottsystem med utgång till de grå hallarna..

Erik Granström sa...

Peter L: Det var precis min egen tanke och jag har ett antal scenarier som jag kunde tänka mig att utveckla. Dock måste jag erkänna att jag inte riktigt har fattat vad ett scenario bör innehålla ännu. Jag tenderar att göra dem till "äventyr".

Tomas sa...

@Peter L: Det är också ganska exakt vad vi planerar. :-) Tanken är att undvika mastodontböcker (utöver regelboken) och i stället i hyfsat hög takt ge ut ganska små moduler. Var och en ska fokusera på ett geografiskt område, är det det tänkt, med platser, personer och intriger. Varje modul ger ett komplett underlag till skuggspel och karaktärsdrivet spel, men kan också innehålla något äventyr av klassiskt snitt.

Redan i regelboken finns flera kampanjupplägg färdiga, bland annat det som vi nu testar i Fria Ligan. Kolla gärna vårt forum!

Och så finns det en matig artikel skriven om hur man spelar en konfluxkampanj baserad på Eriks romaner, med de nya reglerna. Det blir en slags hybrid melan karaktärsdriv och klassiskt äventyrande. Tanken är att den ska ingå i grundboken, om den får plats!

Anonym sa...

Svavelvinter är fantastiskt snyggt och stämningsfullt. enligt min åsikt liknar det inget spel jag bekantat mig med tidigare vilket är en häftig känsla.

Håller f.ö. på att läsa Slaktare små och den är mycket bra, men tungläst. det gäller verkligen att vara vaken och fokuserad. det är ingen bok man kan slöläsa utan det är 100% fokus som gäller. Jag ser fram emot kommande romaner i serien och kommer förstås köpa de moduler som dyker upp till spelet.