tisdag 9 augusti 2011

Slutredigeringen klar

Sådär, nu har jag och Ola Wallin på Ersatz/Coltso skickat den sista korrekturdelen av Slaktare små mellan oss. Imorgon tar vi en avstämning på telefon för att diskutera någon sista finputsning men annars går boken till tryck inom ett par-tre veckor tillsammans med nyutgåvan av Svavelvinter.

Redigeringen har flutit på mycket bra, inte minst tack vara mina testläsares noggranna förarbete. Olas slutkommentar om texten:
"Stackars läsare! De kommer att längta sig fördärvade efter fortsättningen…" *

Som jag tidigare berättat är texten på sammanlagt 1300 000 tecken att jämföra med Svavelvinters 1100 000. Jag hade räknat med att romanen skulle bli 580 sidor tjock, men eftersom Coltso föredrar en luftigare layout blir det snarare 650 sidor. Lite väl tjockt kanske, men jag tror inte att läsaren kommer att känna att boken innehåller en massa luft som kunde ha klämts ur utan det är helt enkelt mycket som avhandlas.

Boken kommer hur som helst att bli mycket vacker. Omslagbilden av Martin Bergström har ni redan sett. Pärmarna kommer förmodligen att bli av enhetlig färg genom hela serien med mörkt blått och silvertryck på ryggen. Trådbindning av hög kvalitet. Vi tittar på möjligheten att ha Tobias Tranells nya Trakorienkarta i fyrfärg på pärmens insida och förmodligen blir det tvåfärgstryck på inlagans titelsida. Kanske kan vi som sagt också lägga med Trakorienkartan som affish där alla de nya namn som jag har hittat på till spelet kan få plats. Samma karta kommer antagligen att användas i spelet.

Mycket spännande tycker jag!


*Kommentar: Jag ska försöka skriva nästa del betydligt snabbare än denna. Ni blev varnade för att jag skulle bryta berättelsen tidigare än jag först hade tänkt pga längden och att det skulle resultera i cliffhangers.

8 kommentarer:

Nils L sa...

Nästa del före 2018?! Wow! :-)

Erik Granström sa...

Nils: Förhandsbokning omgående för att få nummer ett ...?

Nils L sa...

Jag sätter upp tältet utanför SF-bokhandeln ikväll!

Pär sa...

Kul at du nu är klar med bok två. För egen del så ser jag hellre att du skriver boken i det tempo som den behöver än att du stressar ut den. Jag menar Svavelvinter kom ut för sju år sedan och går det fortare än det för att få ut tredje delen så är vi nog alla nöjda och glada :-)

Magister sa...

Jag behöver nog en riktigt kall dusch efter att ha läst det här blogginlägget. Sa jag att jag har funderat på att köpa Svavelvinter igen (det blir tredje gången) för att få en enhetlig serie? Jag har slutat fundera.

Varför kan det inte vara bokmässa i morgon?!

Kristoffer Nåhem sa...

Magister: Svavelvinter som e-bok, pocket och inbunden :-D

Det är väl en fin trippel att inneha?

David sa...

Fram för Svavelvinter och Slaktare små som fina ljudböcker också! Inlästa av Thomas Bolme... Komigenförfan!

Magister sa...

Njae: en e-bok är IMO inte en riktig bok.