fredag 26 augusti 2011

Omslagen


Så här kommer böckernas framsidor att se ut. Texten är satt i ett originaltypsnitt från renässansen. De kommer alltså i andra halvan av september lagom till bokmässan.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket mycket tjusigt! Och jag antar att det finns någon typografisk anledning till avsaknaden av bindestreck i "Svavelvinter".

Jan Erik sa...

Tänkte precis samma sak som Anonym

Birger sa...

Hmm, även jag är lite brydd av särskrivningen i Svavelvinter. Även om det nu finns de som säger att det "ska se ut så" så är jag inte säker på att jag håller med.

Erik Granström sa...

Det är nu inte helt ovanligt att långa ord bryts utan bindestreck på framsidan av en bok. Den typografiska friheten är större där än i löpande text. Smaksak men inte stör det mig.

Pär sa...

Jag tycker att det skulle se konstigt ut med ett bindesstreck i bilden. Det är sex bokstäver i Svavel och sex i Vinter. Så ett bindesstreck skulle förstöra balansen i framsidan (enligt mitt hobbykonstnärliga tycke).
I övrigt mycket sparsmakat och snyggt.
Förresten du tror inte att du skulle kunna ta reda på vad typsnittet heter?

Erik Granström sa...

Pär: Enligt Ola Wallin så är typsnittet hämtat från boken Cosmographie universalis tryckt i Basel år 1554. Typsnittet är förmodligen en variant av Garamond men har inget eget namn som vi känner till. Det skars på tryckeriet när det begav sig.

Magister sa...

Jag ser att det hänt saker med omslagsbilden sedan Järnringen hade den: Några bladspetsar ute till höger har försvunnit, likaså högra kanten av det lilla tornet (bilden har beskurits, antar jag), och det står nu en kruka bakom Shagul.

Anonym sa...

Om jag ska vara ärlig tycker jag nog att Järnringens omslag var oändligt mycket mer tilltalande än detta.

Det överdrivet tilltagna typsnittet utsmetat över sidan så som nu är fallet ger mig ett tämligen oseriöst intryck. Lite barnbokskänsla kanske, måhända att jag associerar konstigt.. men, men smaken är ju som baken.

För övrigt ser jag verkligen fram emot innehållet mellan pärmarna. Svavelvinter tillhör en av de bättre böckerna jag läst, ska bli underbart att äntligen få fortsättningen nu såhär lagom tills det börjat växa könshår ur öronen och man hunnit se barnbarnen växa upp.

Erik Granström sa...

Anonym: Vi får hoppas att du gillar innehållet mer än omslaget då.

Karl sa...

Jag tycker att det ser grymt tjusigt ut! Längtar nu febrilt efter Slaktare små!