torsdag 23 juni 2011

Trehundra och trettio och tre

Så många dagar tvingades kärlekens och krigets gudinna Inashtar enligt myten tillbringa i underjorden dit hon vandrat för att bli beundrad av sin syster, dödsgudinnan Ereshkigal. Sedan tiden gått utan att någon människa erbjudit sig att ta Inashtars plats släppte dödsgudinnan sin syster och menade att skönhetens värde därmed var uppenbarad.

Som straff för sveket gav Inashtar demonen Ghumgakk order om att döda trehundra och trettio och tre människor varje år. Dödandet genomförs av RhabdoRanas mördare, uppkallade efter den giftiga groda från vilken de sju farsoterna, de sju gifterna och de sju etterdjuren stammar.

Tre hundra och trettio och tre är namnet på ett kapitel i romanen Slaktare små. Det är också det antal trakoriska namn som jag ska hitta på för att fylla kartan till det nya rollspelet.


Suck, det blir en lång sommar ... men en snygg karta.

4 kommentarer:

Robert sa...

Jag har inte kommenterat denna sidan innan, men jag är en av de "gamla" spelarna av Svavelvinter och läsare av romanen. Äventyren har gett mig så mycket i upplevelser och skratt! Dessutom har man så klart läst Smolles varuhus. Jag växlade faktiskt några mail med dig för många år sedan!

Hoppas din sommar blir fin och jag ser fram mot nästa bok med spänning.... (har jag gjort sedan förra kom).

Erik Granström sa...

Hej Robert. Förlorade söner är naturligtvis extra välkomna!

Ledtrådar? Pratar vi väldigt, väldigt länge sedan, typ papperskorrespondens? Är du kanske aktiv på exempelvis rollspel.nu? Börjar ditt efternamn kanske på J?

Hur som helst kul att du gillar böckerna, för jag tar det verkligen som ett privilegium att få ge andra glädje. Uppmuntran är det förstås också. Sommaren är annars mycket fin nu när det händer så mycket och jag snart får börja med en ny bok igen. En tripp till Barcelona blir det nog också.

Robert sa...

Nej inte så länge sedan, det var nog runt 10 år sedan tror jag. Haft ett konto på rollspel.nu men har inte varit inloggad där på många år nu... (men mitt efternamn börjar på J).

Anonym sa...

Hej Erik,
Som Robert skrev så har jag aldrig kommenterat din blog men är en av de många som "växte upp" med Trakorien och Svavelvinter. Tillbringade oändligt många timmar genom högstadie, gymnasie och vidare med den fantastiska kampanjen och miljön du formade. Ser med stor spänning fram emot kommande bok och rollspelet. Håller fortfarande igång spelandet 29 år efter starten men har inte besökt Trakorien på allt för länge.
Mvh,
Marcus