söndag 25 april 2010

Fyra trakoriska produkter på gång

Jag hade i veckan ett möte med Jocke Bergström och Mattias Lilja från Järnringens förlag. Vi har nu fattat det (för mig i alla fall) mycket spännande beslutet att publicera inte mindre än fyra trakoriska produkter inom ett drygt år.

* Uppföljaren till romanen Svavelvinter är förstås en av dessa publikationer. Jag skriver under sommaren de avslutande kapitlen för att sedan ägna hösten åt ändringar och redigering tillsammans med Fredrik Ström som glädjande nog har förklarat sig villig att fortsatta samarbetet från Svavelvinter. Jag bedömer att omfånget blir ungefär detsamma som "Svavelvinter", dvs runt en miljon tecken eller femhundra boksidor.

* Den andra produkten är en pocketutgåva av Svavelvinter, vilket känns väldigt skönt eftersom boken har varit omöjlig att få tag på under flera år nu. Enda ändringen från originalet blir de korrekturfel som upptäckts efter utgivning (inte så många).

* För det tredje kommer ett trakoriskt rollspel som Mattias Lilja (Coriolis) håller i tillsammans med Tomas Härenstam och Thomas Johansson (Mutant Version noll). Jag planerar att lägga ut texterna från de gamla spelmodulerna under Creative-Common-licens i samma veva som bakgrundsmaterial även om det nya spelet mer kommer att följa romanerna.

* Den fjärde produkten får ni spekulera över så länge.

Annat på gång är att skissa Trakoriens omvärld vilket börjar kännas akut. Jag använder ju inte de gamla spelens kontinent Ereb i romanerna och därmed finns heller ingen anledning att följa de gamla kartorna. Vi har diskuterat att utforma kartan mer som en portolan, dvs det kartformat som användes under upptäcksfärdernas era (Exempel) där det mest var frågan om att hitta fram snarare än att vara exakt. Portolanen skulle då motsvara Trakoriens bild av omvärlden och där de saknar information finns inget att rita.

Vi kommer förmodligen också att öppna den specifika Svavelvinter / Trakorien- webbsiten igen under hösten.

23 kommentarer:

Unknown sa...

Coolt!

Då gissar jag att produkt 3 är en fet lyxig världsbok med en helt ny häftig Trakorien-kampanj.

Unknown sa...

Eller vänta! Nu tror jag att det blir någon sorts prenumerationstjänst på en hemsida där man inte garanteras få valuta för pengarna.

Erik Granström sa...

>Magnus

men var får du allt ifrån? Med din kreativitet skulle du ägna dig mer åt fantasivärldar!

Christian sa...

Grymt kul att det kommer en fjärde produkt!

Jag tror att det är en helt lysande väg att gå med kartorna. Har alltid frågat mig varför ingen har gjort på det sättet förut!

Roney sa...

Det framgick inte helt, men jag drog slutsatsen att det blir 4 böcker i serien nu...?

Produkt 4 är kanske ett brädspel?

Roney sa...

Glömde ju säga grattis och att jag ser fram emot släpp 1 och 3 med stor spänning samt 4:an med nyfikenhet.

Magnus sa...

Underbara nyheter. Ska bli kul att se vad den mystiska fjärde produkten blir! Jag tycker det är bra att de gamla texterna läggs ut så att de blir tillgängliga för alla. Jag hoppas att de gör så med alla de gamla Drakar och demoner böckerna. Eller åtminstone släpper dem som en DVD med PDF filer på.

En sak jag skulle vilja är att ni kostar på rollspelet och böckerna rejält. Jag tror att i stort sett alla i den största målgruppen är 30 plus och har det relativt väl ställt ekonomiskt. Så om ni gör en kartbok tillexempel skulle det vara suveränt med ett "antikt" utseende.

Mvh Magnus

Magnus

Pär sa...

Kul att höra.
Då det gäller fjärde produkten så kan man ju alltid hoppas att någon på HBO har läst Svavelvinter, och därmed dumpat George Martin till förmån för herr Granström, så att vi till hösten kan se en filmatisering av det hela.

Ylva sa...

Wow - vilket år för dig och dina fans! Kan bara gratulera och fram emot denna trakoriska invasion av marknaden.

Robin sa...

Den där portolanen ser jag fram emot – hoppas att den blir lika smärtsamt bra som den du hade som exempel (Svarta Havet är avbildat med knivskarp precision medan Kaspiska Havet är en oformlig klump!).

Jag ser extremt mycket fram emot överaskningspunkten!

/Robin

Henke sa...

Strålande nyheter!

Unknown sa...

Det rör sig under plattorna, månne det var Tektonen som hittat rätt riktning?

Johan_L sa...

Stor fläskig färgkarta över de Trakoriska öarna, hoppas jag i alla fall!

>där de saknar information
>finns inget att rita.

Fast det blir mycket roligare om man gissar och ritar (Here be Dragons), eller fyller i det som den geografiska teorin säger borde finnas där (Terra Australis).

Nils L sa...

Det måste vara filmen!

Confluxe V

-This Time it's Personal-

Steven Segal IS Brior Braadfoot!

;-)

carlsson sa...

Mycket trevligt!

Skönt att bli av med Ereb-bihanget som likt en järnklump runt vaden tynger ner det trakoriska riket.

Däremot tycker jag att själva Trakorienkartan är bra som den är, och att det portolanska formatet inte skulle göra det rättvisa. Men det blir nog bra hur som.

Ett trakoriskt rollspel minsann... Ska det bli mitt första rollspelsinköp sen Drakar & Demoner Gigant? Har ju fobi mot spelsystem, så jag lovar inget. ;)

Lycka till!

Erik Granström sa...

>N

annars hade jag tänkt erbjuda Steven Segal rollen som statyn Nekromorbus.

Erik Granström sa...

> Carl Carlsson (?)

Portolanen blir knappast aktuell för Trakorien där ju varje skrymsle är känt utan reserveras för mer avlägsna trakter.

Brynolf sa...

Seagal? Ska inte Nekromorbus vara fager?

Erik Granström sa...

> Brynolf

Det går att göra mycket med smink och CGI. För säkerhets skull kommer vi dock att sminka ansiktet i nacken med Rot-puts så att inga Sigge-Fürst-liknande uttryck smyger igenom betongen.

Oskar Fjellström sa...

Visst måste den 4:e produkten vara ett smickelbräde? Och Steven Seagal kan väl också iträda rollen som Abrelax?

Unknown sa...

:D

Portolan låter som en genomgod idé. Spontant måste jag säga att jag alla gånger föredrar världsbeskrivningar som ges ur spelarkaraktärernas perspektiv snarare än ur någon allvetares...

Martin sa...

Det kom som en stor befrielse när jag, som spelledare, insåg att jag inte behöver ha någon mera exakt eller heltäckande karta över världen än rollpersonerna, i den mån dessa har någon karta alls.

odd sa...

Nytt rollspel!
En fantastisk tanke. Speciellt om det gives nya äventyr i Trakorien. Det är så mycket man inte hinner utforska i kampanjen. Det är ju trots allt tidsbrist med tanke på de där mördarmunkarna.
Jag har en Oraklets fyra ögonkampanj i full gång. Köpte modulen för tjugo år sen och fattade ingenting. Har spellett svavelvinter tre gånger, men först nu gått vidare till uppföljaren.
De har fixat den blå och Melealina och är på väg upp mot vulferveden via Manghalde. Ska bli kul att se hur de reagerar på att det blå lilla fostret som de lämnade efter sig i ett silverskrin har växt upp till en plågad dvärg.
Ser mycket fram emot den nya romanen. Svavelvinter var ett stort stöd för spelledandet och att låta dem öppna Fari Nhatas portar och se en hel sjö av rostrött myrvatten strömma ut genom den enorma stenporten var sublimt.
Stort tack för en enastående kampanj att spelleda.