torsdag 29 oktober 2015

Återbesök i målad forntid

Jag har jagat de illustratörer som bildsatte mina gamla speltexter för Äventyrsspel mellan år 1987 och 1993, bland annat till Säfströms och Wilhelmssons nostalgibok. Det har varit väldigt roligt och återseendet har varit glatt från alla håll.

Alla är spridda för vinden till nya spännande öden. Marc Grieves (laveringar i "Trakorien") driver exempelvis hotell i Uddevalla, Steven Hägg (omslag Svavelvinter) ägnar sig åt CGI i Malaysia och Gregor Eldarb (teckningar i "Oraklets fyra ögon") är konstnär i Österrike. Ingen enda har blivit terrorist, kultist eller mördare efter vad jag märkt trots att sådana öden var att vänta enligt boken "De övergivnas armé".

Eldarb skickade mig till och med en konstbok som jag uppskattar väldigt mycket. Nedan några uppslag ur boken att jämföra med hans teckningar från 1989. Det händer saker i världen – rentav i världarna.


2 kommentarer:

Birkebeineren sa...

Nedersta bilden med lönnmördarna på väg mot tempelzigguraten inger en helt speciell känsla. Den i kombination med stämningstexten är väldigt mycket Oraklets fyra ögon, och Trakorien, för mig.

Har du hittat alla illustratörer?

Erik Granström sa...

Birke: Jag håller med. Därför är ju scenen också med i romanen "Slaktare små" och pryder även omslaget.