tisdag 24 februari 2015

Holtershus

Från staden under isen går jag vidare med ett mellanspel i huvudstaden. Välkomna alltså till Holtershus, Tricilves lyxförvaringsanstalt för personer som Bodâken ännu inte riktigt vet hur man ska förhålla sig till, dvs om de ska krusas och belönas eller skickas till skarpt förhör och offentlig avrättning. Jarmona av Gryningen blir min röst i Tricilve under denna sista bok. Hon har sökt sig till huvudstaden för att upprätta diplomatiska förbindelser med trakorierna men möter en paranoid kejsarmakt.

Holtershus är en pittoresk gammal stenbyggnad belägen mellan kejsarpalatset och palatsgarnisonen på Coro Campina där trakorierna hade sin första befästning under nybyggartiden. Huset är byggt att motstå belägringar och saknar därför fönster i bottenvåningarna. Utsikten över Lak Mundri är magnifik från de översta gallerklädda balkongerna. Den enda nackdelen har byggnaden gemensam med Hotel California. Det är svårt att komma därifrån.

Ni får själv gissa vilka olika roller personerna på bilden har i huset.

12 kommentarer:

Erik Granström sa...

Bilden är alltså en skärmdump av det jag lägger upp på skärmen som inspiration medan jag skriver kapitlet. Det är så jag gör.

Erik Granström sa...

Jag har för övrigt skrivit klart detta kapitel redan. Tolv boksidor på ett dygn - jag gör mig faktiskt stolt!

Tobias sa...

12 sidor på ett dygn. Respekt! Jag kämpar själv fortfarande på att bli så effektiv. Lär man sig det är ju halva slaget vunnet.

Erik Granström sa...

Tobias: Tackar. Undantag dessvärre.

Jörgen Karlsson sa...

OT: Vad hände med www.svavelvinter.se? Det hänvisas till den webbsidan i den senaste boken.

Erik Granström sa...

Jörgen: Aha. Jag äger faktiskt fortfarande domänen och hade hoppats kunna få upp den, men det föll på min bristande kompetens så nu ligger den bara i malpåse. Intentionerna var goda i alla fall! Kanske när (om) jag får hjälp någon gång i framtiden. Tills dess får den här bloggen duga.

Jörgen Karlsson sa...

Får man drömma om en "Encyclopedia Tracoria"? :-)

Erik Granström sa...

Jörgen: Saken har faktiskt varit förts på tal och inte av mig utan av förlaget. Vi får väl se hur de två världarna utvecklar sig. Under tiden finns mycket spännande att läsa i spelets världsbok som kom i december 2014.

Anders sa...

Tjenare Erik, jag håller på och gör en mod med hjälp av the divinity engine, en editor som följer med ett spel som heter divinity:original sin. I den här modden hade jag tänkt att återskapa delar av svavelvinter, mer specifikt Arhem och sedan låta spelaren ta rollen som en "investigator" från Paratorna som ska undersöka ett gäng försvinnanden och dödsfall. jag undrar om det är ok med dig, jag tänker inte och kan inte tjäna några pengar på detta, skulle i såna fall lägga upp modden gratis på steam. Här är en bild på Arhems hamn med omnejd (långt ifrån färdigt, men ger en liten bild av hur det kommer se ut), Trakoriernas fort kan anas i högra hörnet.
http://i44.photobucket.com/albums/f17/Entombed82/ArhemDocks_zpse4stkfvu.png

Kristoffer Nåhem sa...

Hehe! Stämmer rätt bra med Claire som Goba. Särskilt som hon ser ut på den bilden. I mitt huvud är hon (Goba alltså) kanske manhaftigare.

Gillar förebildsbilderna!

Erik Granström sa...

Anders: Oj, jag missade att svara på din fråga. Ser väldigt spännande ut tycker jag! Jag har inga problem med att du lägger upp detta som gratisspel. Du kan väl säga till när du kommit lite längre – roligt att följa.

Anders sa...

Kul! Återkommer :).