torsdag 24 oktober 2013

Vredesverk ges ut i april

Jag talade med Ola Wallin på Ersatz idag och förlaget planerar att ge ut Vredesverk redan i april 2014, alldeles efter påsken. Trevlig nyhet eftersom jag hade räknat med att utgivningen skulle komma senare, fram emot slutet på maj-juni. Vi diskuterade också en reviderad nyutgivning av Svavelvinter när den sista boken i serien väl kommer. Det passar mig utmärkt eftersom jag ändå hade tänkt redigera om Svavelvinter så att den blir mer lik de andra böckerna helt oavsett utgivning. Jag ska samtidigt passa på att göra annotationer i texten innan jag glömmer bort alla referenser - så har jag gjort i det två efterföljande böckerna även om ingen har sett noterna än.

Jag pratade också med Fria ligan och de siktar på att släppa en reviderad världsbok till Svavelvinterspelet i juni 2014, uppdaterad med det som händer i romanen. Det blir alldeles lagom för då hinner man läsa romanen utan att riskera spoilers via spelet. Jag kommer att medverka i världsboken men sedan blir det dags att ta sig an den avslutande romandelen!

14 kommentarer:

Erik Granström sa...

Om någon kan förklara varför det blir så fula konturer på omslagsbilden i högerspalt och i detta inlägg och dessutom föreslå lämplig åtgärd så får ni ett plus i kanten! Dessutom kräver blogger nu en titel på bilden i högerspalt. Så var det inte tidigare ...

Magister sa...

Yay! Underbart!

Också kul med en reviderad Svavelvinter. Det blir min *räknar på fingrarna* femte inkarnation av boken.

Erik Granström sa...

Magister: Vad gör man inte för att pungslå sina läsare ;-)! Sedan måste du förstås köpa T-shirten, muggen och actionfigurerna också!

Brynolf sa...

Oj, så snart? Shittans vad gött! Heja heja!

Robert sa...

JAAA!!! April är alldeles för långt bort men åtminstone något att drömma om! Hoppas du börjat på sista boken redan... ;-)

Annaklara sa...

Mycket god nyhet tycker jag! Blev allt lite små munter nu!

Erik Granström sa...

Tack ska ni ha för tillropen!

Vad gäller den sista boken i serien så har jag visserligen inte börjat skriva på den ännu men väl planerat och noterat en massa idéer som dykt upp under gång. Dessutom har jag ganska klart för mig vad som ska hända. Jag räknar med en flygande start när denna är färdig.

Anonym sa...

Det skall bli kul att följa vargarna flockas, stjärnorna skrida samman och det femte skeppet stäva mot strand. Vem blir herre över den femte konfluxen?

Det skulle vara roligt om Erik helt sonika gjorde en tabell, tog fram sina T-tior och under lämpliga ceremonier slog fram vem som utgår med segern.

Jonatan

Anonym sa...

Kommer Trakorien på PS3? :)

Erik Granström sa...

Jomathan: Man kunde trycka sista boken i åtta versioner mad varsitt slut och sedan får man se vilket man råkar få!

Erik Granström sa...

Anonym: Jag har haft Trakorien på PS3 ganska länge men sedan städade jag och lade böckerna någon annanstans.

Anonym sa...

Mycket jobb för dig och förlaget, Erik, men det hade ju varit väldigt ball. Dessutom måste ju alla inbitna fans införskaffa samtliga varianter.

Och broarna skulle rimligen vara brända vad gäller en eventuell fortsättning efter krönikan.

Jonatan

Erik Granström sa...

Jag lyckades med experimenterande och Martin Bergströms hjälp fixa till de små bilderna av Silvia Miranda. När jag ändrade från jpeg till png-format i högerspalten blev bilden mer som originalet i färgerna.

Nils L sa...

Glädjande besked. Ser fram mot nästa del.