fredag 16 augusti 2013

Triangeldrama


Det här pappret ritade jag inför en scen med Arn Dunkelbrink, Jarmona av gryningen och draken Blatifagus i den nya romanen Vredesverk. Jag skulle kasta det (och har nu kastat det) men tänkte att kanske någon är road av mitt arbetssätt. Dessa tre varelser skulle träffas för en uppgörelse, dvs ett gräl, och jag tyckte inte att jag fick till scenen riktigt bra. Pappret ritade jag för att få en klarare bild av var de tre stod just nu och vilken åsikt de vid detta ögonblick hade om varandra. En bagatell, men som sagt kanske det intresserar någon som själv skriver.

De vita fläckarna döljer spoilers.

5 kommentarer:

Elysseus sa...

Ser att Arn och Jarmona har varsin liten handlingslista med bakgrund, livsåskådning, självbild och senaste händelser i telegramstil.
Draken däremot har ingenting. Behöver den inte sånt mänskligt bjäfs? Eller ligger det på en separat lapp?

Erik Granström sa...

Elysseus: Det kändes inte nödvändigt att redovisa draken eftersom den följt Arn hela tiden - detta är ju ett arbetspapper riktat till mig själv. Dessutom så föreställer jag mig att draken inte ändrar karaktär av händelserna de gått igenom. Bortsett från att den nesligt tvingas lyda en människa under några decennier så tar den det mesta med distanserad ro och räknar med att allt människor tar sig för hur som helst är mer eller mindre meningslöst i det långa perspektivet.

Fast det har egentligen hänt ganska genomgripande saker även sett ur dess perspektiv (varav ni inte känner till ett par ännu) så du kan ha en poäng.

Anonym sa...

Anser Jarmona att Blatte är ett djur som bör visa underkastelse? Good luck with that argument... =D

Anonym sa...

mmm... just Blatte var ju en lyckad förkortning av namnet..sigh

Erik Granström sa...

Anonym: Jarmona tycker att draken ska visa sin herre respekt när den nu är edsbunden - ligger lite i en Shamasherprästinnas natur skulle jag tro.

Och för att tydliggöra så hade jag aldrig hört ordet "blatte" när jag först skrev om Blatifagus. Enligt SAOB kan ordet blatte som nedsättande benämning på utlänning / invandrare beläggas tidigast år 1986, dvs samma år som jag skrev det gamla spelet och hittade på namnet. Tror och hoppas att det inte finns något samband.