söndag 5 maj 2013

Snart klar!

Nu har jag avslutat kapitlen om kriget på Palamux och är därmed klar med boken så när som på ett fristående sidokapitel. Istället för dagens inplanerade trädgårdsarbete har jag skrivit ut alla kapitel på papper (nu över 1000 000 tecken) och börjat göra en lista över vilka scener de innehåller och när i tiden de utspelar sig för att kunna spika deras inbördes ordning i boken och sedan klippa ihop alltsammans preliminärt. Riktigt skojigt arbete med en rekapitulation av helheten faktiskt även om jag nog borde ha arbetat lite ute också. Nåväl, det hinner jag under veckan. Fingrarna kliar av längtan att redigera och få ihop något sammanhängande!

10 kommentarer:

Henke sa...

Jättekul för oss läsare att boken närmar sig.

Henke sa...

Vet att frågan lyfts tidigare, men hur ser planen ut för boken framöver? "testläsning" under sommaren och utgivning någon gång i vinter?

Vart i tiden ligger isåfall den avslutande boken?

Erik Granström sa...

Henke: Tidplaneringen ser grovt ut som följer:
* Jag skriver färdigt det som fattas, kompletterar, pillar och redigerar sedan under sommaren
* Boken skickas för testläsning i slutet på sommaren / tidig höst och jag arbetar sedan med testläsarnas synpunkter som kan röra allt från övergripande frågetecken till meningsbyggnad, förtydliganden av detaljer och rena sakfel.
* Förlaget får ett ganska färdigt manus vid årsskiftet och vi tar ytterligare en redigeringsrunda tillsammans
* Boken kommer ut under våren 2014.

Parallellt arbetar vi med omslag och formgivning (jag har redan fått en första skiss av Martin Bergström). Kartor finns ju redan och ska bara anpassas. Jag planerar att ha med kartan över Tricilve på en av pärmarna medan Marjura inte behövs denna gång.

Förlaget behöver ganska lång framförhållning för marknadsföring, kataloger, planering etc.

Så snart jag får tid så börjar jag med den avslutande boken, dvs jag börjar planera lite redan nu. Mycket är ju givet så jag tror inte att det ska behöva vara lika svårt som tidigare. Hoppas att den kan komma ut inom ytterligare två-tre år.

Henke sa...

Verkligen något att se fram emot!

Fredruk sa...

Toppen! Läser just om de första två böckerna; förvånande hur de växer vid omläsningen och hur scener som tidigare gled förbi får liv. Ska verkligen bli kul att läsa vidare!

Erik Granström sa...

Fredruk: Kul att höra! Min största förhoppning är just att läsare ska se alla fyra böckerna som en helhet när de är skrivna där man kan dra trådar kors och tvärs mellan dem och hela tiden se nya samband - väven är ju en genomgående metafor i böckerna. Jag tror nog att en hel del ytterligare kommer att falla på plats med denna tredje bok; jag sticker faktiskt ut hakan och påstår att särskilt ni omläsare kommer att bli glatt överraskade inför nya vinklingar på både det ena och det andra.

Annaklara sa...

Åh, längtar verkligen! Nog för att jag må vara en fattig skrivande student så älskar jag att se när det går framåt för andra! Ser verkligen fram emot att den blir klar! Så att vi får läsa den! :)

Magister sa...

Underbart! :)

Jag väntar till årsskiftet med att läsa om de båda föregående böckerna; det bör ändå lämna gott om tid att bli klar innan Bladverk kommer ut och är tillräckligt nära för att jag ska ha handlingen i färskt minne.

Erik Granström sa...

Magister: Låter som en bra strategi. Den nya boken fortsätter ju direkt från Slaktare små och utspelar sig i sin helhet under de tre veckorna som följer på förljusningen av Stegos.

Axel sa...

Fantastiskt, grattis Erik! Det känns som att det gått fort och smidigt! Det ska bli fantastiskt kul att läsa!