onsdag 5 september 2012

En författares förvåning

Ytterligare ett kapitel om huvudstaden Tricilve till handlingarna där man nu står inför årets frihetsspel med händelser som blir avgörande för hela riket. Lustigt nog blev kapitlet inte alls som jag tänkt mig. Som ni kanske minns och som jag påannonserade i detta inlägg så skrev jag ett ganska omfattande äventyr till spelet Svavelvinter om slummen i huvudstaden.

Min tanke var då att utforma slumkvarteren för att kunna använda samma miljöer och personer till romanen. Äventyret blev riktigt bra tyckte jag men ändå märkte jag nu när jag kom dit att det inte behövdes. Grejen var att om jag skulle ha plockat upp alla intressanta trådar i äventyret så skulle det ha blivit en omfattande utvikning i romanen och eftersom boken säkert får ett gediget omfång ändå så kändes det helt enkelt inte nödvändigt. OM jag behöver utfyllnad när romanen är färdigskriven så kan jag enkelt lägga till utvikningen men jag är helt övertygad om att det inte kommer att behövas.

Besvikelse från mig? Fria ligan? spelare? läsare? Nejdå, ingen behöver vara orolig eftersom äventyret passar väl in i mellanrummet mellan roman två och tre i serien och SKULLE kunna ha beskrivits om jag hade behövt det. Jag har plockat upp några av personerna och nämnt några detaljer som bara äventyrsspelaren kommer att kunna förstå så småningom men nu blir äventyret snarare ett komplement som tangerar romanserien. Kanske en fristående novell så småningom? Kanske rentav en tävling?

Kapitlets slutmening: "Han kände sig stark igen och arenans välbekanta blodvittring fick honom att småle."

6 kommentarer:

Guendolin sa...

Åhå! är Tricilv-äventyret klart? Finns det möjlighet att läsa igenom någon gång? / Simon

Erik Granström sa...

Det är i stort sett klart vad mig anbelangar, men Fria ligan ska pilla med det speltekniska och har fria händer att disponera om i texten. Ska höra vad de säger om du menar att du vill speltesta.

Guendolin sa...

Yes! och tack! Läste om böckerna nu i sommar i och med Rollspelssläppet och jag måste tacka för en lika trevlig läsupplevelse som alltid! / Simon

Erik Granström sa...

Tack själv. Ligan verkar inte vara avogt inställd även om materialet är ofärdigt. Du kan kanske komma med tidiga synpunkter?

Erik Granström sa...

Jag ändrade för övrigt kapitlets avslutningsmening eftersom det borde vara Praanz och inte arenan som har blodvittring. Sådant putsande gör jag allt eftersom men det stora arbetet tar vid när råtexten är klar.

Kristoffer Nåhem sa...

Även fläckar har solen ;-)