fredag 8 juni 2012

I biskopens armar

En mycket bra vecka går mot sin ände. Igår träffades jag, Mattias Lilja, Petter Bengtsson och Fria ligans gossar på puben Bishops Arms i Stockholm för summering och avfirande av rollspelet Svavelvinter så här långt och för en diskussion om framtiden. Projektet har varit ansträngande för alla inblandade men samtidigt blivit mycket lyckat. Böckerna skickas idag från tryckeriet och på måndag räknar ligan med att köra upp ett lass till mig för att jag ska signera de hundra första förhandsbokade exemplaren. Det blir samtidigt första gången som jag faktiskt kan hålla spelet i min hand och inte bara min hand över spelet.

Glädjande nog är mycket på gång för framtiden. För ett år sedan var tanken att producera den bok som nu kommer och sedan mest droppa småsaker på nätet, men nu vill Fria ligan fortsätta att ge ut material till spelet Svavelvinter. Formerna diskuterades där en variant är att släppa kortare men fullständiga äventyr som PDF:er eller i tidningar vilka sedan kan ligga till grund för mer utbyggda tryckta moduler. Petter kom med en bra idé rörande balansen mellan traditionellt spelande och fria former enligt "story now": att man bygger ett äventyrslandskap genom vilket man lägger en räls, dvs ett färdigt äventyr vilket spelgruppen kan, men inte måste, följa. Från rälsen avgår ett antal stickspår som spelgruppen själva kan bygga ut.

Fria ligan planerar själva ett shagulitäventyr på Marjura till nästa nummer av tidningen Fenix efter ett grundkoncept av Anders Sveen och Jonas Möckelström. Mattias Lilja har ganska färdiga planer för en modul om staden Fontra Cilor medan jag själv arbetar på ett äventyr i Tricilves undre värld. Petter Bengtsson har för sin del idéer om en modul i vildmarken. Jag inventerar som bäst lämpliga trakoriska träsk.


Tidigare i veckan tog min yngsta dotter, aka Grotebelia, studenten med högsta möjliga betyg i samtliga kurser, något jag misstänker att även romanernas Grotebelia hade gjort om hon fått möjlighet att gå i skolan. Jag är oerhört stolt och imponerad. Det betyder självklart mycket för mig, inte minst eftersom jag har varit väldigt engagerad i barnens skolgång såsom varande arbetandes från hemmet. Den två år äldre "Melbrigga" var i det närmaste lika framgångsrik och läser för tillfället till läkare här i Uppsala. Båda två slog sin pappa när det gäller betyg vilket jag tar som bevis för evolutionen.

6 kommentarer:

Roney sa...

Gratulera dottern! Hon kan annat än Sing star och blanda drinkar, och detta var hon ju grym på!

Jens Markström sa...

Stort grattis till... Allt :)

David Skog sa...

Grattis på alla möjliga sätt!

bladerunner_35 sa...

Kul att höra att det planeras många släpp till Svavelvinter. Fontra Cilor verkar särskilt intressant.

Grattis.

Anonym sa...

Mycket spännande nyheter och planer :)

Kristoffer Nåhem sa...

Dessa kommentarer får mig att ana att Brior Brådfot, aka Erik?

Kul med flödet!

Ha det bra