tisdag 17 augusti 2010

Sinestan springer runt

En sinesta ("den man inte märker") är som alla vet en novis vid diFolternas fostrande teater i Skuger. Dessa mörkklädda och maskförsedda hjälpredor byter kulisser, bär skådespelare som ska flyga, sopar undan konstsnö, markerar moln eller hav på scenen etc. Utanför teatern passar de upp sina överordnade och för i största allmänhet en arbetsam tillvaro i hopp om att en dag stiga till tragöder vid teatern. Shaguliten Malek Mangus har hämtat sin mask från en sinesta vid diFolternas teater och bär tragödernas svartvioletta sjok.

Själv springer jag för tillfället runt just som en sinesta. Jag skriver på uppföljaren till Svavelvinter - flyttar ett berg här och ställer dit en stad längre in i scenen, ger scenanvisningar till personer som ofta inte alls gör som jag säger och korrigerar deras repliker. Det är nu bara tre kapitel kvar att skriva och vi har börjat diskutera omslagsbild med Martin Bergström som gjorde bilden till Svavelvinter.

Samtidigt pågår arbetet med det nya rollspelet där kanske femton medarbetarna är inblandade, senast i raden "Spelknepe" från erebaltor.se som förtjänstfullt hjälper oss med kartor. Texter levereras av våra skribenter och själv funderar jag över arketypiska äventyrarmodeller. Testspel pågår för fullt och reglerna uppdateras efter sådant som framkommer.

Dessutom har arbetet med pocketversionen av Svavelvinter kommit igång ordentligt. Man kan nu förhandsboka ett exemplar hos alla de stora nätbokhandlarna där priset tycks bli 45-60 kr och leverans utlovas till första december. Därtill tycks utsikterna vara goda att man förutom hos bokhandlare kan få se Svavelvinter här och där i de pocketstånd som man kan stöta på i mataffärer och på järnvägsstationer. Den kejserlige trakoriske rådsredaktören Fredrik Ström, en lika kompetent som skoningslös ordvandlare, ligger dagligen på mig med korrektur vilka kan handla om kommatering men lika gärna om tankeluckor och motsägelser.

Kort sagt: arbetsamt, förvirrande och ... alldeles, alldeles underbart! Tänk att en gång få komma till slottet och bli tragöd.

9 kommentarer:

Kosta sa...

Härligt att det närmar sig! :)

Äventyrsmodeller låter spännande - vad hade du tänkt?

Erik Granström sa...

Äventyrsmodeller är kanske fel ord, men det rör sig om arketyper, "färdigmat", som man kan servera direkt om man inte orkar skapa egna figurer.

Kosta sa...

Sorry, läste fel - men färdiga startkaraktärer är jättebra gör att komma igång snabbt.

Kosta sa...

En fundering jag fick nu - är om ni har någon logga/typsnitt eller stil som blir det nygamla Trakorien?

Erik Granström sa...

Loggor och typsnitt lämnar jag med varm hand åt Järnringen. Det blir förmodligen Christian Sabes jobb.

Martin sa...

Kommer pocketutgåvan av den första romanen att skilja sig väsentligt från det inbundna originalet?

Erik Granström sa...

Martin: Nej, bara en (hel) del korr som framkommit samt ett kortare stycke från den nya romanen som teaser. Ingen anledning att köpa pocketen för eventuella ändringars skull alltså.

Magister sa...

Icke desto mindre blir pocketen årets julklapp för mig. :)

Unknown sa...

Trevliga nyheter! Roligt att det spritter av liv i Trakorien!