måndag 21 mars 2011

Reviderat styckningsschema

Ännu en redigeringsrunda är till ända. Det som känns extra trevligt är att alla bitar nu har lagts på plats, inklusive de där små besvärligheterna som man gärna lämnar till "sedan". Fyra personer läser som bäst texten och ger fräscha synpunkter.

Eftersom de 26 ursprungliga kapitlen varierade i längd från 4 till 25 sidor så har jag styckat om det hela och är nu uppe i totalt 49 kapitel. Mitt mål var att hamna på ett tiotal sidor per kapitel även om det förstås inte riktigt gick att nå.

Såsom i Svavelvinter introducerar jag på sista sidan en person som kommer att dyka upp mer utförligt i nästa bok. Jag ska försöka göra likadant i nästa bok.

Romanen börjar och slutar med ganska långa kapitel som sveper över de olika personernas göranden och varanden. Dessa gjorde jag om till två fristående delar, inledning respektive avslutning med ganska korta kapitel - typ en scen var. Huvudtexten är kapad i två delar som jag åtminstone temporärt döpt till "Bytesdjur" respektive "Rovdjur".

Nästa steg är att trimma bort överflödigt fett och en del senor, att krydda och förpacka. Jag hojtar när det blir dags att servera.

5 kommentarer:

Villon sa...

Hojta gärna per omgående!

Inga fler köttben av trakorisk metafysik/socioekonomi att kasta åt oss hungrande?

Erik Granström sa...

Villon: Hm, kanske lite snacks - i nästa blogginlägg. nu minns jag inte riktigt vad jag redan serverat längre, men något ska man väl kunna slänga ihop.

Eller är det fortsättningen på "Den ende och hans omvärld" som du syftar på?

Magister sa...

Yaay!!

49 är ju en trevlig multipel av det magiska 7. :)

Guendolin sa...

Jag hoppas att ni inte glömmer att ta med namnregistret som fanns med i Svavelvinter. Det var skitbra när man inte hade läst boken på några dagar och hade glömt bort något namn. Man slapp bläddra tillbaka i boken och leta. Allt fanns där i slutet för en snabbt koll.

/Simon

Anonym sa...

Hej!

Jag brukade läsa dina äventyr och moduler som skönlitteratur efter att jag slutat spela rollspel och blev glatt överraskad när jag besökte SF-bokhandeln i Stockholm för några år sedan och såg en pall med böcker som hette Svavelvinter. Det var spännande att läsa, man kände en del av personerna och platserna ganska väl men ändå var en hel del nytt och lite annorlunda. Lite besviken att det inte blev en duell mellan Praanz da Kaelve och Arn Dunkelbrink... men de möts nog igen. Kul att nästa del är på gång.

Jag hoppas på senare filmatisering av Terry Gilliam :-)

Qapla'........Jan-Erik