Draken Blatifagus porträtteras till hösten med blandade artfränder i Peter Bergtings nya bok Drakar. Boken ska enligt plan släppas på Sf-bokhandeln i Göteborg den 11 september.
”Det var banne mig på tiden!” kommenterar draken sedan vår utsände försiktigt närmat sig för en kommentar. ”En drake utan förhärligande är som en tandrad utan köttslamsor.” Blatifagus säger sig särskilt vara nöjd med att de parasiterande, våtköttade och på det hela taget pjämmerliga människorna äntligen får stå i skuggan av tillvarons verkliga krona.
”Människans plats är på tallriken!”
Tillfrågad om sina egna läsvanor, påstår sig draken vara en passionerad bokslukare.
”Min favoritlitteratur är en klassisk Bibliothèque Suzette Alexandrienne, där limbindningarna kokats på mogna hästkadaver. Anrättningen serveras med lösbladssallad på papyrusbädd och knaperstekta pergamentrullar som tilltugg.”
Bokens omslag visar enligt Blatifagus honom själv sedan han råkat trampa på en vass legosoldat |
5 kommentarer:
Hahaha! Mycket välförtjänt. Man hoppas även att Chrysophylax Dives är med; han fick ju mycket dålig press i sin publicering. Troligen har han en helt annan version av hur han hanterade Stjärtbite.
Om man får stjäla tråden: Jag läste nyss Antiochuscylindern från Babylon (som man ju gör), där den seleukidiske kungen presenterar sig som "Lugal", kung eller kejsare på babyloniska.
Och då ramlade ett mynt äntligen ner. Man hade alltså kunnat förutse vad som skulle hända da Kaelve redan i första boken, med hjälp av det namnet? Han kallades väl inte Lugal i rollspelen? Mycket elegant i så fall.
Heliocles: Jodå, PdK presenteras som lugal redan i Oraklets fyra ögon från 1990. Där står också förklarat att det är en militär hederstitel för högre officerare som utmärkt sig i rikets tjänst. Jag läser att det ordagrant betyder ”stor man” på sumeriska.
Shar Kishati (krystalokraternas högste ledare) är för övrigt också en mesopotamisk härskartitel med betydelsen universums härskare (tror inte att det är sumeriska dock)
Utspelar sig detta på Äventyrsspel riktiga Ereb Altor? I så fall är jag mycket intresserad!
Danne: Jag vet inte riktigt hur du menar, men i det ursprungliga Svavelvinter där Blatifagus dök upp hörde ju platserna till Ereb Altor. Sedan har han förekommit i andra sammanhang och i romanerna heter motsvarande kontinent Argond.
Tack för svaret!
Skicka en kommentar