lördag 8 november 2014

Två romaner - ett ögonkast

(SPOLERVARNING om ni inte läst Slaktare små och Vredesverk)

I mitt sovrum hänger en stor whiteboardtavla (två faktiskt) där jag brukar försöka göra en skiss av romanprojektet framför mig för att kunna se strukturen i stort och ungefär var jag befinner mig i skrivandet. Nedan ser ni de avfotograferade planerna av Vredesverk respektive Slaktare små, både skisserna ritade innan själva skrivandet påbörjades och faktiskt inte ändrade särskilt mycket under gång vilket jag själv tycker är lite fascinerande.

På nätterna vaknar jag ofta, tänder sänglampan och skriver ner nyckelord som dykt upp under sömnen på tavlorna. Ofta räcker det inte utan jag får tvinga mig upp och slå på datorn för mer omfattande antecknande eller rentav skrivande av scener.


Planskiss VredesverkPlanskiss Slaktare småOch jo, nu är tavlan fylld med planen över Vanderland, men den får ni inte se än.

4 kommentarer:

Coras Vandraren sa...

Helt underbart!
Så kul att följa dig på bloggen!

Erik Granström sa...

Planeringen för Vanderland har för övrigt mer formen av ett Z över samma tavla. Där är färre parallella spår, men de som finns är mer sammanflätade så att det hela mer påminner om ett rep med fyra kardeler (kardel = de mindre repen i ett tjockare sådant). Ni får som sagt se så småningom.

Henke sa...

Ingen tråd för Perrima/DiFolterna/Fundibera? :-)

Erik Granström sa...

Henke: Alla personer har inte någon tråd utan de flesta hakar på andras, annars skulle det bli ohanterligt.