lördag 19 april 2014

Kommentera Vredesverk!

Nu när ett antal exemplar av Vredesverk nått er läsare och säkert flera sitter och läser över påsk, så vill jag påminna om att ni gärna får kommentera romanerna i detta inlägg vilket också finns som egen rubrik i högerspalten.

Jag är mycket tacksam för alla kommentarer och vill uppmana er att även kommentera och recensera på andra ställen ute på nätet, exempelvis på bloggar och i nätbokhandlarnas kommentarsfält. Det betyder mycket för mig!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt signerade (ja!) exemplar av Vredesverk anlände på skärtorsdagen från Sci-fi bokhandeln.
Nu ligger boken högst upp på bokhyllan och väntar på sin tur att bli läst.
Den ska avnjutas när det känns rätt. Kanske i sommar. Jag har ingen brådska.
När man läser en oavslutad serie så lär man sig att vara tålmodig. Slutet på historien låter
vänta på sig i vilket fall som helst.

Galbrod sa...

Har precis läst klart och jag vill bara helt kort tacka dig Erik för ditt senaste tillskott till svensk fantasy! Det är onekligen en delikat utmaning att omvandla ett rollspels-äventyr av kaliber till ett litterärt verk. Det var därför med viss bävan som jag tog mig an den tredje boken i femte konfluxen-serien (av rädsla att bli besviken). Jag kan dock, efter att ha avslutat den tredje boken, konstatera att jag fortsätter att vara lika trollbunden av intrigen och jag ser med iver fram emot nästa bok. Mvh G.

Erik Granström sa...

Galbrod: Tack ska du ha och skönt att du inte blev besviken! Det vore kul att höra lite mer specifika kommentarer och om du inte vill spoila för andra så får du gärna kontakta mig på min gmail.adress (med mitt namn utan prickar då).

Dessutom tjatar jag återigen om att du och andra läsare gärna får lämna omdömen på andra ställen på nätet.

Magnus sa...

Jag har på grund utav dåliga öppettider på mitt DHL-ombud inte kunnat hämta ut mitt ex förrän i dag så mina kommentarer får bli om signaturen. Mycket trevligt med lite insikter från Perrima. :)

Erik Granström sa...

Magnus: Kul att du gillade Perrimas omdöme! Jag tänkte lägga ut bokfigurernas mest anslående omdömen om Vredesverk sedan signeringen i Malmö är avklarad, dvs om en dryg vecka.

Magnus sa...

Erik: Det uppskattades, trevligt med en signering som känns unik på något sätt snarare än bara en autograf.

Mvh Magnus

Unknown sa...

Hej! Jag kommer till Drottninggatans bokhandel. Kan inte skicka meddelande på Facebook.

Fredrik Kjällbring sa...

Efter att kommit 1/3 in i Vredesverk är jag fullt nöjd. Trots allt du "avslöjat" på bloggen har du inte avslöjat något egentligen. Jag är (hittills) fullt nöjd!

Erik Granström sa...

Mohamed: Uppfattat. Jag har en gmail-adress baserad på mitt namn som du kan använda också.

Erik Granström sa...

Fredrik: Kul att du gillar det och hoppas att även fortsättningen förnöjer. Som du antyder så tycker jag mig ha blivit ganska bra på att säga något utan att säga något. En förspilld politisk karriär?

Fredrik Kjällbring sa...

SÅ skulle man kunna uttrycka det... man känner igen en hel del som man läst stycken av, men helheten är inte som jag gissat (jo, i ett fall verkar jag gissat rätt). Kapitel IX "Konungens återkomst" är magnifik och hade jag inte redan velat se en filmatisering av dina böcker skulle jag ändrat mig där.

Erik Granström sa...

Fredrik: Som du kanske märkte är kapitlet du syftar på en pastisch på Odysseus återkomst till Ithaka, och kapiteltiteln är ... tja - det ska jag faktiskt skriva en separat bloggpost om med en liten minitävling.

Fredrik Kjällbring sa...

Jo då, men även pastischer kan vara magnifika (som oventyren till Mästersångarna i Nürnberg som är en fantastisk barockpastisch). Kapitlets titel är ju underbar också, vilket gäller de flesta av dessa titlar.

eli sa...

Här är mina tankar. Jag anser att både Slaktare Små och Vredesverk är mästerverk i fantasygenren som står sig väl även i jämförelse med de allra bästa globalt. (Svavelvinter är också mycket bra, men det känns som om Erik verkligen hittade stilen i Slaktare Små.)