lördag 15 februari 2014

"Stockholm - Uppsala, Stockholm - Uppsala"

Efter helgen ska "Stockholmsgruppen" spela in sitt första avsnitt av Fantastisk podd som jag tidigare talat om.

Förslaget ställdes att vi skulle ta in lyssnarfrågor och därför undrar jag om ni har några frågor till en samling författare. De ska då inte gälla specifikt mina böcker eller Trakorien, utan mer generellt skrivande av fantastik, böcker etc. Vi tänkte samla in en bank med frågor som grupperna kan plocka ifrån så det är inte ens säkert att jag besvarar just din fråga.

8 kommentarer:

Anonym sa...

"Göteborg - Motala, Göteborg - Motala"

Här kommer min fråga: Har alla författare inom denna genre ett intresse för fantasy eller rollspel med sig sedan tonåren, eller finns det dem som har glidit in i detta fack i vuxen ålder? Finns det författare om efter många år har återupptagit ett intresse som har slumrat under en längre tid?

Jonatan

Anonym sa...

Vad driver en fantasyförfattare? Varför just fantasy, och inte någon annan genre? Vad får ni själva ut av ert arbete, utöver honoraren och läsarnas beundran :)?

Anonym sa...

Två till med följdfrågor: 1) Hur ser er vardag ut? Är det schemalagt arbete med visst antal ord eller sena kvällars inspiration? Fortbildar ni er på något vis? Saknar ni inte socialt umgänge på arbetsplatsen?

2) I vilken mån skrivs böcker enligt en i förväg uppgjord plan, och i vilken mån enligt stundens inspiration? Om det senare, skriver ni inte in er i återvändsgränder? Om enligt plan, hur ofta sker det ett motivationsfall under arbetet? Hur hanterar ni det?

Anonym sa...

Tror ni att ert fantasyförfattande påverkar er syn på "verkligheten"?

Anonym sa...

Hur viktig har Tolkien varit för er som författare?

Erik Granström sa...

Anonym: Du kan inte ge mig ett namn på vem som ställer frågorna? Om du vill vara anonym så kan du väl ge mig ett förnamn i alla fall?

Anonym sa...

Ursäkta, fråga 2-4 kom från Fredrik :)

Anonym sa...

-Vilka tekniska favoritprylar använder du/ni i hantverket författande? Någon älskad bärbar dator? Ett ordbehandlingsprogram som är något utöver det extra? En reservoarpenna som alltid måste användas?

-Var sker skrivandet? Alltid vid ett skrivbord i ett arbetsrum eller går det lika bra med en iPad i hängmattan?

-Som författare - är det lockande att skriva ett filmmanus?

-Som författare - är det lockande att skriva manus till tvspel/datorspel?

/Thomas