onsdag 27 november 2013

Tävling om Vredesverk?

När Slaktare små släpptes 2011 så signerade och numrerade jag de första hundra förhandsbeställningarna i Sf-bokhandelns regi. Som ni kanske minns utgjorde de tio lägst numrerade böckerna priser i en tävling här på min blogg.

Finns intresse för en liknande tävling när Vredesverk släpps i april? Jag kan inget lova men kan verka för saken i så fall. Ge gärna synpunkter på det tidigare upplägget.

16 kommentarer:

Pär sa...

Klart det måste vara en tävling, förutsatt att det går lika bra med mutor istället för tävlan ;)

Erik Granström sa...

Pär: Eftersom jag inte vill störa nattsömnen hos Falana Corpa (Poda Aruxi skattehundar) så kan jag inte kommentera men ni vet alla svaret ...

Anonym sa...

Jo tack, deltar gärna!
/Mike

Henke sa...

Hmmm hur ser man att boken är numrerad? Vad jag minns så var jag väldigt tidig med att förbeställa mitt exemplar (även om jag aldrig lyckades knåpa till mig någon av tävlingsvinsterna).

Erik Granström sa...

Henke: Tja, det står en siffra på samma sida som signeringen vad jag minns. Det var alltså de första hundra som signerades på detta sätt och även förhandsbeställningar togs med. Själva numren lottades ut eftersom det var omöjligt att avgöra ordningen på beställningarna.

Birkebeineren sa...

Jag kom elva i förra tävlingen och är väldigt klar för en revansch!!

Är det ett alternativ med ett upplägg där vi inte har använding för skicklighet och tur med olika sökmotorer? Förra gången var Google till stor hjälp i flera frågor (och ändå kom jag elva...). Kanske frågor där svaren endast kan hittas i böckerna och eventuelt spelen?

Erik Granström sa...

Birkebeineren: Jag noterar din poäng, samtidigt måste det finnas ett viss mått av slump och tur i tävlingen tycker jag. Jag försökte även förra gången göra frågor som åtminstone inte kunde googlas rakt av. Dock kände jag 2011 inte till att man kunde söka med bilder så den vägen stänger jag i nästa tävling.

Jag är ovillig att göra frågor som kräver att man har spelat spelen eftersom många läsare förstås inte har gjort det. Fast någon liten fördel blir det nog.

Birkebeineren sa...

Det var delvis bildgooglandet jag hade i åtanke. Men det var ju inte så att frågorna inte gav en ordentlig utmaning ändå. Det blir nog bra med en tävling i stil med den förra också. Att undvika frågor från spelen låter klokt. Förhoppningsvis kan det vara med på att locka fler deltagare.

Gilllade förresten tidspressen du satte på förra tävlingen så behåll gärna den.

Gustav sa...

En tävling vore väl utmärkt trevligt! Eftersom jag lyckades knipa ett ex i den förra tävlingen vill jag ju gärna försöka lyckas igen :)

Anonym sa...

absolut!

/Blixa

Kristoffer S sa...

Ja för sjutton!

Tävling!

Ulrika sa...

Jag ser mig själv som ganska befriad från tävlingsinstinkt, men gåtlösning är en annan sak. Förra tävlingen var oemotståndlig med sina kluriga frågor.

Blir det frågor från spelen är jag å andra sidan rökt ... men jag kanske är den enda läsaren utan spelarförflutet, vad vet jag? ;-)

Erik Granström sa...

Ulrika: Min ambition är att man ska kunna lösa gåtorna utan egentlig förhandskunskap men däremot vara hjälp av att känna till romanerna och spelen. Det blir nog ungefär som sist.

Karl-Einar sa...

Förra tävlingen var jättekul! Gärna en repris på den!

Henke sa...

Lite sen återkoppling, men tyvärr så fick jag ingen numrerad bok. Lite trist speciellt eftersom jag var väldigt tidig med min beställning. Nåja, jag får helt enkelt hoppas att jag inte blir glömd till nästa gång.

Erik Granström sa...

Henke: Jag hade/har ingen koll på beställningarna som sådana utan får lita på Sf-bokhandeln i den frågan. Om vi träffas så lovar jag att skriva in valfritt nummer >100 i din bok ;-)