måndag 20 februari 2012

Recension i Gefle dagblad

I dagens upplaga av Gefle dagblad, vilken märkligt nog inte går att köpa här i grannstaden Uppsala, skriver Erik Jersenius en mycket positiv recension av romanerna och hyllning till Trakorien.

Igår recenserade också Stefan Hagel Svavelvinter på sin blogg Verkligen Stefan.

Jag lägger som tidigare recensionerna till samlingen i högerspalten.

8 kommentarer:

Anders Norén sa...

Grattis! Det är nog första gången som fantasy har avhandlats på kultursidorna i GD. GD är annars en av de tidningar som hållit hårdast på uppdelningen mellan finkultur och skräpkultur. Mer än en indignerad artikel om UNT:s beslut att slå ihop kultur- och nöjesavdelningarna publicerades här om året och GD är tillsammans med högerkonservativa Axxess den enda tidningen som givit konstmusikens egen don Quixote, Gunnar Colding, utrymme i spalterna. Månne nya redaktören Gunilla Kindstrand har en vidsyntare inställning än förre redaktören Björn Widegren.

Knepigt att GD inte kan köpas i Uppsala, förresten. GD har ju ändå viss spridning i Norduppland.

Erik Granström sa...

Anders N: Tackar. Kindstrand ringde mig och var väldigt vänlig och intresserad. Hon ville ha bilder och jag kopplade ihop henne med Fria ligan.

På pressbyrån sade de att det var GD som inte ville leverera till butiker i Uppsala därför att det var för dyrt. Ändå väldigt märkligt att tidningen inte ens finns på järnvägsstationen där ju resenärer till och från Gävle måste passera hela tiden. Jag väntar för övrigt fortfarande på recension i UNT.

Magister sa...

Jag har för mig att GD hade en bra recension av Lovecrafts Om övernaturlig skräck i litteraturen förra året.

Erik Granström sa...

Jag fick just ett pappersexemplar av tidningen och det var ju ett helt uppslag. Kul!

Anders Norén sa...

Magister: Ja, det har du rätt i, det var Crister Enander som skrev. Kindstrand är en frisk fläkt på redaktörsposten. Hon har ett stort kontaktnät sedan tidigare i karriären och hon verkar nyttja det väl.

Anders Norén sa...

Jag hittade en rätt rolig recension av Svavelvinter från Norrköpings Tidningar 2004:

http://www.nt.se/24nt/arkiv/2004/09/07/Barnb%F6cker/266694/Den-mest-obegripliga-bok-jag-l%E4st.aspx

Erik Granström sa...

Anders N: Ha, ha, den där hade jag också väldigt roligt åt när den kom. Jag hade tappat bort länken så tack för den.

Anonym sa...

Ang stockkonservative Gunnar Colding så ger Kindstrand honom stort utrymme på sin kultursida. Han anses tydligen passa väl ihop med GDs profil och tyvärr är det få som numera orkar ge honom svar på tal. Debatten har ju vevats några varv vid det här laget och den leder ingen vart.

Camilla