fredag 18 november 2011

Jag och Fria ligan i Stockholm under veckan

Om ni har vägarna förbi biblioteket på Medborgarplatsen i Stockholm nu på onsdag den 23/11, mellan 19.00 och 21.00, så kommer jag och medlemmar ur Fria ligan att vara där för att prata om romanerna och det kommande spelet.

Välkomna dit!

8 kommentarer:

David Skog sa...

Apropå bibliotek har jag i mitt pågående evighetsprojekt "sortera bokhyllorna" äntligen lyckats putta in dina böcker i en ostadig Billy-hylla. Svavelvinter fick vänslas med Gogols Döda själar, medan Slaktare små precis lyckades undvika Guillou tack vare en (oläst) pocket av islänningen Einar Már Guđmundsson. På samma hylla hamnade också Neil Gaiman, William Gibson, Goethe, Woody Guthrie, Robert Harris, Lennart Hellsing (!) och Frank Herbert.

Vad sägs om sällskapet?

Henrik von Lichtenstein sa...

SR s spanarna 110923 från bokmässan i gbg tar upp något som kanske berör shagul och Granströms metafysik. Say no more - know what I mean.

Erik Granström sa...

David: En ärosam samling indeed!

Erik Granström sa...

Henrik: Det där låter spännande. Dessvärre finns inte programmet kvar i deras arkiv så du får gärna förtydliga.

Henrik von Lichtenstein sa...

Laddar med den just nu på mo n iPhone sänder över senare. I princip kan man säga att spaningen handlade om att författarna skulle ta väl hand om sina karaktärer. För de hade ett eget liv. Hmmmm det här gjorde sig inte alls lika bra som spaningen.... Lyssna själv och bedöm. Perspektivet kan dock skifta något

Henrik von Lichtenstein sa...

Tills jag listat ut hur jag skall sända filen så spanar Jessica om att "romanfigurerna skall resa sig från sidan för att stå upp mot författarna" en myndighetsförklaring av karaktärerna där de skapar sin egen verklighet och inte kan offras hur som helst för spännings skull. Där offer inte behöver vara död utan snarare förlust av det de håller för viktigt eller kärt. Jessica kunde banne mig ha haft shagul som exempel här.

Martin sa...

Har ni läst något av Luigi Pirandello, t.ex. "Sex roller söker en författarare"? Möjligt aningen Shagulskt i ton och anspråk... :-) Jag kommer förhoppningsvis förbi en stund den 23e...

Henrik von Lichtenstein sa...

Bläddrade mig fram till rätt avsnitt på SRs hemsida under arkiv på spanarna

Direktlänk följer:

http://static.sr.se/Laddahem/Podradio/p1_spanarna/2011/09/SR_p1_spanarna_110923_E2FE.mp3

Ca 20 min in i programmet börjar Jessika sin spaning om man är otålig.

*//HvL