söndag 6 februari 2011

Shagul i Fontra Cilor


Nu kan jag stolt visa en ganska färdig version av omslagsbilden till Slaktare små. Konstnären är Martin Bergström som också gjorde omslagsbilden till Svavelvinter. Jag är själv mycket nöjd, inte bara med bildens kvalité utan också med hur den anknyter till den förra bilden med kung Ottar. Svavelvinterbilden gick i gult medan denna går mer i rött för att spegla sin titel.


Bilden föreställer Shagul i Fontra Cilor och det är följande scen som ligger till grund:Utanför huset flöt Kafassafloden oförtrutet mot havet, av öknens sälta berövad allt liv bortsett från sådana spillror av förbrukade nöjen som diskret tillförts strömmen i de äldre stadsdelarna bortom Arantrabron. Någon kort stund efter att Shagul lämnats ensam lade en rundgattad snipa ut från kaj mellan husen i en av flodens närliggande sidokanaler. Den fördes med ljudlösa årtag genom blindvattnets stillastående ytslem, klöv ridån av honungsrankor i kanalens mynning och greps av huvudfårans tröga rörelse. Nordstadens triad vände sotade ansikten mot trollkarlen där han orörlig betraktade dem från furstinens balkong och de tyckte alla med sin samtanke att den högste viskarens ansikte lyste som fullmånen över deras värv. På durken invid aktertoften stod en hög amfora surrad av den typ i vilken ingástum, den dyrbara jästa fisksåsen från Luperuba, brukar fraktas över haven. Hade någon händelsevis lagt örat mot lergodset så kunde lyssnaren ha uppfattat svaga skrapande och klickande ljud av säreget farfrämmande natur. En trakorier hade nickat förnumstigt åt dessa läten eftersom han plötsligt hade tyckt sig förstå varför andningshål hade borrats i krukan medan minsta barn från Samkarnas djungelländer istället blivit panikslaget av ljuden och förmodligen hoppat i vattnet.

8 kommentarer:

Henke sa...

Väldigt snygg framsida och den går verkligen i stil med första boken.

Kul!

Magister sa...

Wow... Mållös... Så in i h-e klockren!

Kosta sa...

Kan bara sälla mig tillde övriga - assnyggt!

Anders Sveen sa...

Man börjar dallra med läppen och salivera.

Den uppmärksamme läsaren ... förlåt, betraktaren, observerar självklart blinkningen till stämningsbilden i O4Ö, med de tre männen i båten.

Kuriosa: ordeverifiering för detta inlägg=liken

Magnus sa...

Fantastiskt omslag. Ser verkligen fram emot den här. Hoppas fortfarande på en Deluxe utgåva med. :)

Magnus

Kristoffer S sa...

Väldigt smakfullt valt omslag måste jag säga. Kopplingen till Svavelvinter är tydlig.
Smakprovet från texten ger mersmak.

Anonym sa...

Har tänkt den senaste veckan på om uppföljaren till Svavelvinter är på gång. Känslan var rätt fick jag ju klart för mig när jag fann din blogg :-) Ser jättemycket fram mot boken!
-Christophoros

Nilo sa...

F-n vad snygg bild!!!

/ Nils