onsdag 1 december 2010

Pocketen i handeln

Nu har jag bläddrat i det första tryckta exemplaret av romanen Svavelvinter i pocketversion. Det inköptes på Sf-bokhandeln i Stockholm ungefär tjugo minuter efter att jag varit där och konstaterat att boken ännu inte hade kommit in. Inhandlaren Robin Iversen hade med sig boken till vårt möte på det nystartade Monks Café i Gamla stan. Jag får trösta mig med att en låda med mina friexemplar på väg och bör komma hit innan helgen.

Spontant såg det bra ut men jag återkommer med kommentarer när jag fått mina exemplar och hunnit granska dem lite mer i lugn och ro. Bland annat ska jag läsa igenom de två avsnitten ur Slaktare små vilka säkert har redigerats sedan de lämnades till tryck.

8 kommentarer:

Pål Eggert sa...

Kul. Men skönt att ha ett inbundet ex. :)

Ylva sa...

Fast nu är det bevisat att pocketen finns i sinnevärlden, och det är ju vackert så ...

Erik Granström sa...

I alla fall i ett exemplar

Ylva sa...

Helgarderad, sade Bull. :)

Anonym sa...

Läser just nu pocketversionen - och det är grymt att ha en bruksbok. Dessutom ser jag förstås fram emot godbitarna från Slaktare Små

Henke sa...

Fick mina exemplar igår kväll så nu är julen räddad.

Gillade (inte helt oväntat) avsnitten från Slaktare små och ser verkligen fram emot fullängds-versionen :)

Erik Granström sa...

>Henke

Kul att du gillade utdragen. Jag fann det lite vanskligt att välja stycken som dels var tillräckligt redigerade för att kunna publiceras, dels inte spoilar för mycket. Scenen med Praanz da Kaelve tar egentligen sin mest intressanta vändning från stället där jag klippte. Jag gillar att skriva om honom och Shagul eftersom båda har vuxit i komplexitet. Särskilt Shagul har jag ansträngt mig att inte göra bara till en traditionell "bad guy".

Henke sa...

Det intressanta i stycket om Shagul tycker jag är att man får en välkänd händelse (lite som jag tror Harold påpekat tidigare) från ett annat håll.

Tycker stycket med Praanz blev spännande med sin avslutande cliffhanger. Dessutom väcker det en del frågor kring kopplingarna mellan äventyr och roman gällande både skeckerhane och bågskytt.