tisdag 9 december 2008

Om Tankar från Trakorien

Jag skrev för några år sedan romanen Svavelvinter som utspelar sig i fantasilandet Trakorien. Nu arbetar jag på uppföljaren och tänkte använda denna blogg som dagbok, för referensmaterial och inte minst för att ordna och formulera mina tankar. Ni får gärna hålla mig sällskap.

Den här bloggen är inte tänkt som ett skyltfönster för mina böcker eller spel, heller inte som en estrad för mig att glänsa på som person. Ni ska istället se den som ett arbetsredskap och som en samlingsplats för personer som intresserar sig för Trakoriens detaljer. Det innebär att inlägg kan vara ofullständiga och att de kan ändras efter hand, att formuleringar inte alltid är slipade för publicering och att textutdrag inte behöver vara slutgiltiga versioner. Jag kan vidare tänkas göra inlägg bara för att provocera fram en reaktion, motsäga mig själv och publicera kommentarer utan synbarlig koppling till Trakorien över huvud taget. Hittar ni fel eller stötande detaljer så påpeka dem gärna om än med milt överseende snarare än med indignation.

18 kommentarer:

Anders Sveen sa...

Roliga nyheter!

Jag kommer att sällskapa med iver och intresse.

Arvid sa...

Kul att du kommit igång med bloggandet. Ser fram emot att få se mer av Trakorien i framtiden. Lycka till!

/Arvid

Birkebeineren sa...

Mycket trevligt!

Skal bli roligt att följa berattändet.

Unknown sa...

Nu skall jag göra någonting som jag sällan (aldig förut) gör. Jag skall använda min egen identitet för att kommunicera med.

Det beror nu delvis på att jag inte orkar byta till IE där jag är inloggad på det andra Google-kontot, men jag tycker också att det passar sig bättre såhär - jag skall ju bevars få femton minuters berömmelse i nästa bok. (Om jag inte blivit bortklippt och ligger kvidande på skrivrumsgolvet ;-)

Erik Granström sa...

Alltså Nikolai, du har inte följt med på andra forum hör jag för sannolikt har du och dina IRL-kollegor blivit flyttade till bok tre och detta av rena utrymmesskäl. Helt säkert är det inte men att jag skulle stå ut med dig kvidande på skrivrumsgolvet under någon längre tid är förstås en orimlighet.

Birkebeineren sa...

Ser före mig ditt skrivrum ungefär som Nominatorns boning. Stämmer det?

Unknown sa...

Jag har varit fullkomligt frånvarande från hela verkligheten, enär mitt liv upptagits av obalansen mellan en fritid planlagd efter mycken dödtid och lite tankemöda och en arbetsplats som plötsligt fann för lämpligt att börja utnyttja min mentala kapacitet till fullo.

Nu har slutligen de fritidssysselsättningar som var för mycket för mitt nya liv eroderat färdigt, och jag finner mig äntligen med tid att följa upp en del gamla trådar. (Och precis då så kom Gröt på tal med en bekant apropos gamla eller lustiga namn, och allting föll på plats igen.)

Men antipodens nesa också, skall jag behöva vänta ytterligare en bienn på min diskutabla ryktbarhet? Då hoppas jag väldeliga att herr Nominatorn skall kunna effektuera det andra verket å det snaraste, så att höjdpunkten i eposet skall kunna presenteras desto snarare. ;-)

Magister sa...

Strålande!
Har lagt upp bloggen bland mina bokmärken och har kollat den varje dag sedan dess existens tillkännagavs. Ser fram emot att få åtminstone en del abstinens stillad genom att läsa inlägg här!

Yrs
Martin

Petter Lille sa...

Kul att du fått igång bloggen. Jag brukar bara orka engagera mig i tre eller fyra bloggar åt gången men jag räknar med att det här blir en av dem från och med nu.

Jag är en nybliven Svavelvinterläsare, även om jag länge känt till både kampanjmodulen och romanen. Faktum är att jag i flera år irriterade mig på att någon fantasilös klåpare helt fräckt snott titeln från det där gamla D&D-äventyret (som verkade så otroligt ambitiöst och inspirerande men som jag sorgligt nog aldrig hann spelleda innan vår lilla grupp skingrades) och använt det till sin förmodligen lika fantasilösa fantasyroman.

Det var först för ett par månader sedan, under en googleorgie då jag och min kusin försökte återuppleva våra barndomsår genom att leta bilder fån rollspelshandböcker och äventyr, som jag insåg hur fel jag haft. Dagen därpå plockade jag ett av de sista exemplaren från SF-bokhandelns hyllor och plöjde sedan igenom det om kvällarna efter att sonen somnat. Jag ser nu fram emot fortsättningen och har än så länge med nöd och näppe kunnat hålla mig från att leta fram resten av delarna i äventyrskampanjen för att läsa mig till vad kommande böcker kommer att handla om.

Så, tack för en trevlig läsupplevelse och lycka till med både bloggen och romanen.

Ola Wikander sa...

Denna blogg blir - naturligtvis - en av de "ständigt lästa", som man sade på det glada sextotalet! Fram för sådant!

Unknown sa...

Ah, bloggen är öppen, kul! Då har man ännu ett ställe där kringslinkande spillminuter kan spenderas. (Fast risken är väl att det blir mer än så...)

Tycker dock att bloggens default-färg (?) är lite trist. Kanske något åt det svavelgula hållet?

Martin Lagnerö sa...

Roligt att bloggen kommer igång! Den ska följas med stort intresse.

Anonym sa...

Kul att en fortsättning är på G. Kommer följa arbetet via bloggen.

Svante Landgraf sa...

Verkligen kul att bloggen har kommit igång nu! Jag ska se till att följa den noga.

Medusa Games sa...

Vad kan man mer än säga -Äntligen!!!

M.S. sa...

Kommer att följa detta och ser verkligen fram emot nästa bok!

Roney sa...

Det var på tiden att ett nytt officiellt forum för bokserien fick liv. Min abstinens är just nu inte värst stor men bara av att läsa här inne har den börjat växa och jag ser fram emot att få följa processen.

Kul att översättningar är på g... jag gissar dock att förlagen där ute vill se att bokserien verkligen blir avslutad innan de vågar satsa.

Inga planer på att komma till storstaden snart? Den där pubrundan är ännu inte genomförd...

Alexander Berglund sa...

Sällskapar med nöje.. fann bloggen idag, men här ska läsas ändå :D