tag:blogger.com,1999:blog-7389318545549360850.post6777752226273782996..comments2024-02-01T15:22:56.867+01:00Comments on Tankar från Trakorien: Trakoriska recept 1: HomunculiErik Granströmhttp://www.blogger.com/profile/09948276896491538639noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7389318545549360850.post-11052712220067425002010-03-11T14:07:57.803+01:002010-03-11T14:07:57.803+01:00Det finns en fascinerande liten bok av Sven Delbla...Det finns en fascinerande liten bok av Sven Delblanc som heter just Homunculus och som utvecklar samma tema. Men där är det en besatt alkisalkemist som blandar ihop sin homunculus hemma i badkaret i Högalid. Ganska smutsigt och ironiskt, kanske även tillämpbart på en shagulit på dekis som törstar efter hämnd?Nils Hedberg Grimlundhttps://www.blogger.com/profile/06075474863355518572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7389318545549360850.post-70700034051173108592010-03-07T22:15:16.834+01:002010-03-07T22:15:16.834+01:00Tja, 'venter equinus' är kanske inte ett u...Tja, 'venter equinus' är kanske inte ett uttryck man slänger sig med på de cocktailbarer som jag vet att du mestadels frekventerar. I boken har jag gjort om receptet för hästlivmödrar som jag vet att Karin Fransson föredrar i modern alkemi. Jag har också sett översättare oegentligt tala om 'hästdynga'.<br /><br />Vad gäller pumpan så har du nog fått alkemin om bakfoten. "Cucurbite" hänvisar här till ett glaskärl med pumpaform. Se länken http://en.wikipedia.org/wiki/Alembic.<br /><br />Man varför inte pröva? En liten gubbe som kan klia en på ryggen och klippa tånaglar vore väl trevligtErik Granströmhttps://www.blogger.com/profile/09948276896491538639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7389318545549360850.post-32131081787126752392010-03-07T19:26:20.724+01:002010-03-07T19:26:20.724+01:00Aha! Nu trillade polletten ned - venter equinus är...Aha! Nu trillade polletten ned - venter equinus är en hästmage. Ja men då så. Men om man ska ha sin homunculus i en förseglad pumpa, hur ser man då "easily" (som det står) att den börjar röra på sig?<br /><br />Och om du inte hade skrivit "det går lika bra med zelleri" på slutet hade jag sluppit höra den hemska Karin Fransson i P!:s Meny föredra det här receptet, men sin tyska brytning. "Och så tar man en pumpa, gärna en som är lite övermogen för det är ju då de är som allra bäst, och så en hästmage - det finns ingen anldning att spara på kvaliteten, ta den finaste ni får tag i för allt i världen - och lite sädesvätska, och då föredrar jag den där riktigt härliga från Provence men det går bra med annan från Medelhavet om man har sådan hemma ..." Etc etc.<br /><br />Jag tror inte att jag tänker pröva receptet.Ylvahttps://www.blogger.com/profile/00481243074329264966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7389318545549360850.post-76578408155296565922010-03-04T10:17:10.370+01:002010-03-04T10:17:10.370+01:00Om det var så jättar och nymfer etc kunde föröka s...Om det var så jättar och nymfer etc kunde föröka sig så infinner sig fråga om ägget och hönan, fast i en mer kladdig variant...Nils Lhttps://www.blogger.com/profile/09362874602453960848noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7389318545549360850.post-68216797302391061622010-03-02T16:24:28.468+01:002010-03-02T16:24:28.468+01:00> eli
Ha, haaaa, mycket bra!> eli<br /><br />Ha, haaaa, mycket bra!Erik Granströmhttps://www.blogger.com/profile/09948276896491538639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7389318545549360850.post-44940185075742096692010-03-02T16:22:49.834+01:002010-03-02T16:22:49.834+01:00Det går lika bra med celler i?Det går lika bra med celler i?elihttps://www.blogger.com/profile/04094570555452615925noreply@blogger.com